GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm szépen. Két egyszerű dologra szeretném felhívni a figyelmet, minden képviselőtársam figyelmét, aki olyan mondatokat használ példaként, hogy 650 ezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint… Nettó hazugságról beszélnek. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból.) Nem Magyarországon! A Központi Statisztikai Hivatal általi nyilvántartások mutatják ezeket a számadatokat, de az nem azt jelenti, hogy Magyarországon. Tudják, ebből az önök által mondott 650 ezerből 140 ezer ember Londonban, Ausztriában, máshol végzi a munkatevékenységét, és benne van a magyar statisztikai nyilvántartásban, mintha itthon dolgozna, de ők nem Magyarországon dolgoznak; ők inkább azért dolgoznak ott, merthogy itthon nem teremtették meg a számukra a megélhetés tisztes lehetőségét. Ez az egyik dolog, amit érdemes fontolóra venni, már csak azért is, mert Csepreghy államtitkár úr is jó szívvel használja azt a mondatot, és nem helytálló.
A másik, amit ő mond, az a közfoglalkoztatottakkal kapcsolatos kérdéskör. Még egyszer szeretném jelezni a számára, ha nincs is most közöttünk, hogy 2010-ben a közfoglalkoztatott emberek kézbe 60 200 forintot vettek, utána jött Zsiga Marcell és sokan önök közül a 47 ezer forintjukkal, ma 52 ezer forintot keresnek nettóban, ami a 2010-es átszámítások szerint nagyjából 42 ezer forintot ér - ezt adták önök a közmunkásoknak.
Az utolsó gondolat: nincs itt sajnos Csenger-Zalán (Cseresnyés Péter: Zsolt!), aki arról beszélt, hogy milyen fontos a… - fontos, de önök egymillió munkahelyet, annak a megteremtését ígérték a gazdaságban. No, ebből ilyen értelemben semmi nincs, mert számszakilag összerakható sajnos, hogy a külföldi, hogy a közhasznú, hogy a diákfoglalkoztatás 200 ezer embere, aki korábban nem volt benne a statisztikákban, ha ezek levételre kerülnek, akkor nincs foglalkoztatási többlet - sajnos, bárcsak lenne! Na, ennek a feltételét kellene megteremteniük önöknek. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me