IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Fiatalok nélkül nincs versenyképesség. Az Orbán-kormány hiába beszél a versenyképesség javításáról, a fiatalokkal és az oktatással kapcsolatos intézkedései alapjaiban ássák alá ennek lehetőségét. Az egyre súlyosbodó munkaerőhiány, a versenyképtelenségünk és a fiatalok helyzete, lehetőségei szorosan összefüggő kérdések.
Az Orbán-kormány alatt felgyorsult és soha nem látott mértékűvé vált a kivándorlás Magyarországon. A munkaerőhiány egyik fontos, ha nem a legfontosabb oka éppen az, hogy havonta több ezer, akár öt-tízezer fiatal is elmegy ebből az országból. (Dr. Szél Bernadett: Így van! - Bányai Gábor közbeszól.) Pontos információk nem állnak rendelkezésre, de az elvándorlás egyre… (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.)
Elnök úr, tényleg, legyen szíves egy kicsit fegyelmezni a fideszes képviselőket! (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Hol vagyunk? Hol vagyunk?! - Az elnök csenget. - Derültség és közbeszólások a kormánypártok soraiban. - Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Folytasd!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me