PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy dolog miatt bátorkodtam ma ennél a napirendi pontnál szólásra emelkedni. Gyöngyösi Márton képviselő úr egyértelműen lelkiismeretfurdalást próbál ébreszteni azokban a kormánypárti képviselőkben, akik egyben válasz-tó-kerületi elnökök is. Önök nem ismerhetik ezt a két pozíciót egyben, mert ugye, választókerületeket nem nyertek, egy darabig, ahogy folytatják, nem is fognak. De csak azért, hogy Gyöngyösi képviselő úr értse, hogy egy kormánypárti képviselő, választókerületi elnök, mondjuk, a mai napirendi ponthoz hogy nyilvánul meg a mögötte lévő választók jegyében.
Tisztelt Képviselő Úr! A magam nevében és a térség nevében szólok. A Jászságban élő cégek és a munkavállalók tisztelettel és köszönettel tartoztak a kormánynak azért a gazdaságpolitikáért, hogy a Jászságban el tudjuk mondani, hogy 40 milliárd forint az adó- és a járulékbefizetés, ami sokkal több, mint az MSZP-kormányzás idején, ami sokkal több, mint a válság idején. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból, köztük Gőgös Zoltán: És neked mivel tartoznak?)
(21.20)
25 ezer embernek adnak ezek a cégek munkát. Ez sokkal több, mint az MSZP-kormányzás idején, és sokkal több, mint a válságot megelőző időszakban. A kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően a Jászságba 30 milliárd forintos beruházással egy német cég, a ThyssenKrupp telepedett be.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezek mögött az a tudás és tenni akarás van, hogy a kormány a cégek, a foglalkoztatók és a foglalkoztatottak között megtalálta az egészséges harmóniát, amit önök soha nem fognak. Képviselőtársaim, úgy beszélnek, mintha nem lettek volna itt, ezen a héten csökkentettük az adókat, ezen a héten emeltük a bért és a minimálbért. Tisztelt képviselőtársaim, ha nem vennék észre, önök ellenzékből ma újra beálltak Gyurcsány Ferenc mögé, aki azt mondta ezeknek a cégeknek, hogy el lehet menni. El is mentek, ez a kormány meg visszahozta. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Ha a Jobbik kerülne kormányra, ezek a cégek újra elmennének. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me