TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Azért kértem két percben szót, mert államtitkár úr, köszönöm szépen, hogy reagált rám, és azt gondolom, hogy nem vitatkozni szeretnék, csak szintén tényeket mondani. Önök valóban elég sok pénzt fektettek arra, hogy az oktatásban segítséget nyújtsanak, akár a tanodai programokra gondolok, akár pedig egyéb más ösztöndíjakra, csak egyetlenegy dolgot, amit nagyon sokszor felvetettem már itt a parlamenten belül, hogy nem teszik láthatóvá, hogy ebből a kalapból hány fő az, aki roma származású.
(23.10)
Nem szeretem azt, hogy valaki kiveszi és valamilyen szinten besorolja ezt a kérdést, de ugyanúgy, mint ahogy a Gandhi Gimnáziumnál, ha a szülők kérik azt, hogy oda menjenek, akkor azt nem tartom olyan dolognak, ami arra utalna, hogy esetleg nem egy integrált oktatási forma lenne.
Ezért tehát akkor, amikor visszasírom a Magyarországi Cigányokért Közalapítványt, amit egyébként Varga József, az önök képviselőtársa vezetett, az egy jól működő rendszer volt, mert lehetett látni, hogy hány fő kapott általános iskolában, középiskolában vagy éppen egyetemen, főiskolán egy ösztöndíjprogramot. Ma ezt nem lehet látni, és jogosan mondja akár a Jobbik, akár pedig az adófizető állampolgárok többsége, hogy miért nem látjuk azt, hogy a mi adófizetői pénzünkből mi az, ami teljesül, és mi az, ami nem. Mert ha látná azt, hogy hány roma van, aki éppen érettségizni készül, és hány, aki főiskolára vagy éppen egyetemre jár, akkor higgye el nekem, hogy sokkal szívesebben adóznának az emberek, mert akkor látják, hogy jó célra fordítódik az az összeg, amit ők befizettek.
Ebből adódóan vitatkoznék csak önnel, mert ha komolyan gondoljuk azt, hogy egyébként láthatóvá kellene tenni, akkor talán vissza kellene hozni azt a közalapítványt, lehet, hogy nem azon a néven, de valami hasonló formában, ahol lehetett láttatni azt, hogy hány fő kapott, roma származású ilyen és olyan ösztöndíjat. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me