VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ne felejtsük el azért, hogy a kormány válaszút elé került nem is olyan régen, és ő azt választotta, hogy azt a 145-170 milliárd forint közötti összeget, amivel jár majd a társaságiadócsökkentés, Magyarországon megtelepedett, külföldi tulajdonú, a leggazdagabb, legnagyobb árbevételű vállalatoknak adja, nem pedig a dolgozó magyar embereknek. Ez jól mutatja egyébként a kormány értékrendjét, ami, azt kell hogy mondjam, koherensen mutatja folyamatosan az Orbán-kormány politikáját: az egykulcsos adóval is a leggazdagabbaknak kedveztek, az összes adópolitikai és egyéb intézkedéssel, például a végtörlesztéssel is a leggazdagabbaknak kedveztek, a társaságiadó-kulcs 9 százalékra szállításával megint csak a leggazdagabb vállalatoknak kedveznek. Kérdezem én, hogy hol vannak itt az alacsonyabb vagy átlagos keresetű magyar emberek, nekik a kormány láthatóan nem kíván kedvezni.
Hozzáteszem azt is, hogy ráadásul ez a társa-sá-gi-adókulcs-csökkentés úgy következik be, hogy egy külföldi vállalatnak nem kell osztalékágon leadózni a jövedelmét, mint egy magyar vállalatnak. Tehát hozzáteszem azt Szél Bernadett szavaihoz, hogy a perverz újraelosztásnak még az egy újabb perverziója, hogy a magyar vállalkozásokat jobban megadóztatják, hiszen az osztalékágon kivett jövedelmet is megsarcolja a magyar állam, míg egy külföldi vállalkozás vagy egy olyan magyar vállalkozás, amely magát külföldinek álcázza, például offshore cég formájában, megússza az ilyen jellegű adófizetést. Ez az, ami szerintem egészen brutális.
Szintén fel szeretném hívni a képviselőtársak figyelmét arra, hogy a közmunkarendszeren belül a minimálbérnél is alacsonyabb bérek minek a következménye. 360 milliárd forintot költenek el erre az adófizetők pénzéből, de alig folyik ezen belül értelmes termelőmunka: nem folyik érték-előállítás, semmi nem folyik, lekötik a dolgozókat, javítják a statisztikákat, de értéket alig teremtenek. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me