VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Palkovics államtitkár úrnak szeretnék válaszolni. A sors pikantériája, hogy pont egy közös ismerősünknél voltam most délután tárgyalni, egy nagyvállalatot vezet az úr. Nagyra becsüli egyébként államtitkár urat, és elismeri a képességeit.
Amiről államtitkár úr beszél: itt azért el szeretném különíteni a Jobbik álláspontját esetleg más pártok álláspontjától. Mi nem vagyunk multiellenes párt, ez a vállalat, ahol jártam ma, ez is egy nemzetközi nagyvállalat. Mi megkülönböztetjük például a kereskedelmi multik magyarországi közjóhoz történő hozzájárulását meg, mondjuk, egy Magyarországon ipari kultúrát megteremtő, emberek ezreit foglalkoztató multinak a magyarországi közjóhoz történő hozzájárulását.
Azonban az nagyon fontos, államtitkár úr, amikor elsősorban EKD-ken, azaz egyedi kormánydöntéseken alapuló vissza nem térítendő támogatásokat ítél meg a kormány, kérdés, hogy jó-e az, ha utánaszámolás nélkül osztogatnak - adott esetben más körülményeket nem vizsgálva - milliárdokat az adófizetők pénzéből, például a német luxusipar itt megtelepedett vállalatainak, vagy pedig van egy, a Jobbik által támogatott termeléstámogató adórendszer, amely mindenkire nézve világos szabályokat tartalmaz, a termelő szférát segíti adókedvezményekhez, és ilyen módon könnyítünk a vállalatok terhein. Én inkább a kiszámíthatóságot preferálnám ezen a téren.
Meggyőződésem, hogy nekünk nem haragudnunk kell a multikra, hanem egyeztetni kell a kormányzatnak a magyar érdekeket, és olyan módon kell eljárnia, hogy nem be kell zárnia a kapukat a multik előtt, hanem a gyártó, ipari kultúrát meghonosító multikkal meg kell találni annak az együttműködésnek a lehetőségeit, ami fel tudja virágoztatni Magyarországot. Önnek ebben egyébként teljesen igaza van. Azonban nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy ezt mindig a magyar érdek mentén kell megtenni, úgy, hogy jól képviseljük az ország érdekeit. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me