MAGYAR ZOLTÁN,

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN,
MAGYAR ZOLTÁN, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Ahogy már elmondtuk az ötpárti egyeztetésen, illetve a bizottsági ülésen is, tudjuk támogatni ezt a javaslatot, mivel szakmailag indokolt, és ugyan valóban nem sok termelőt érint, de őket nagyon súlyosan érintette eddig ezen szabályozás hiánya, úgyhogy mindenképpen támogatjuk.
Örülök, hogy garanciákat kaptunk arra vonatkozóan, hogy nem lehetnek visszaélések a rendszerben, tehát mind az érintettek kis száma miatt, mind pedig amiatt, hogy nem bemondás alapján fog történni ez, hogy valaki hirtelen ilyen tevékenységet folytat - ahogy láttuk ezt már az ökogazdálkodók esetében, néhányan viszont akkor visszaéltek ezzel a pluszjogosítvánnyal -, tehát hogy erre vonatkozóan itt most garanciákat kaptunk, hogy nem fordulhat elő. Lesznek tehát azért vesztesei a rendszernek, de nyilvánvalóan itt nemzetgazdasági szempontból tekintve is fontosabb az, hogy ez a néhány száz gazdálkodó tovább fogja tudni folytatni ilyen formában a minőségi tevékenységét.
(Az elnöki széket Sneider Tamás,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Azt sajnálom, hogy a földforgalmi törvény sok egyéb hiányosságát és kisebb-nagyobb hibáit nem tudjuk orvosolni azon indokoknál fogva, hogy a kormányoldal folyamatosan azzal üti ezt le, hogy amíg a kötelezettségszegési eljárás, illetve a bírósági eljárás nem ér véget, addig nem hajlandóak befogadni ilyen jellegű, a földforgalmi törvényt jobbá tenni kívánó ellenzéki módosítókat. Illetve azt is sajnálom, hogy más esetekben ez a konstruktív hozzáállás, ami ma, most ennél a törvénynél megmutatkozott, nem szokott jellemző lenni önökre; remélem, hogy a jövőben ez megváltozik. De - ahogy már összefoglaltam, elmondtam - ezt a módosítást a Jobbik fogja támogatni. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me