V. NÉMETH ZSOLT

Full text search

V. NÉMETH ZSOLT
V. NÉMETH ZSOLT földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A képviselő urak törvényjavaslata a szőlőiskolai és faiskolai termelők számára teremt lehetőséget arra, hogy a vegeta-tívszapo-rító-anyag-termesztés céljából könnyebben juthassanak földhasználathoz az eddigi szabályokhoz képest. A Font Sándor képviselő úr által ismertetett indokok alapján úgy véljük, hogy méltányolható az igény, hogy az egy-kétéves egy helyben termelés idejére szükséges földhasználat lehetőségét más célú, kevésbé intenzív és kevésbé speciális területigényű termelő tevékenységet folytató gazdálkodóknál egyszerűbb eljárásban szerezhessék meg.
Hangsúlyozni kívánom, hogy a más termelési tevékenységet folytató gazdálkodókra vonatkozó szabályoktól való eltérés megítélésekor figyelembe kell venni, hogy mindössze mintegy 300-500 gazdálkodó folytat szőlő- vagy gyümölcsfaiskolai termelést, összesen ezer hektárnál kisebb területen, hozzávetőleg 10 milliárd forintos termelési értéket előállítva. Az érintett gazdálkodók számára biztosítandó egyszerűbb földhasználati lehetőség csekély volumenénél fogva nem befolyásolja hátrányosan a helyi gazdálkodók földhasználathoz jutását.
Így, tisztelt Országgyűlés, Kósa Lajos és Font Sándor képviselő urak törvénymódosítási javaslata fontos kérdést kíván megoldani a szőlő- és a többi vegetatív szaporítóanyagot használó ágazat számára egyaránt, ezért én is támogató hozzáállásukat, szavazatukat kérem. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me