DR. LEGÉNY ZSOLT

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT
DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Riz Gábor képviselőtársamra szeretnék annyit reagálni, hogy ő kiemelte a felszólalásában az út- és a vasút-fejlesztések fontosságát és azoknak prioritását. Mi ezt nem vonjuk kétségbe. Tisztában vagyunk vele, hogy az infrastrukturális fejlesztések egyrészt nagyon kellenek is, másrészt a gazdaság beindításának is elengedhetetlen feltételei, de Gúr Nándor képviselőtársam pontosan kiemelte azokat a problémákat, amelyek az út- és vasútfejlesztésekkel kapcsolatosan megvannak, ami gyakorlatilag abban foglalható röviden össze, hogy egy komplett korrupciós rendszer jött arra létre, hogy az út- és vasútfejlesztési forrásokat kik fogják majd megnyerni; és azokat aztán utána hogyan és hova osztják, az már természetesen csak a képzelőerő színességén múlik.
Képviselőtársam kiemelte pontosan, de azért akkor én még egyszer a biztonság kedvéért elmondanám, hogy mik azok, amikre gondolt, gondolhatott. Például a vasútfejlesztéseknél ennek a bizonyos Szajol-Püspökladány szakasznak az újjáépítése több mint 120 milliárd forintért. Hogy három perccel csökkent a menetidő, az egy dolog, az az érdekes, hogy ki volt ennek a kivitelezője. Ez a Közgép volt. Az a Közgép, akiről 2013-ban gyakorlatilag azt sem tudták megmondani, hogy mennyi forrást nyertek ők. Vagy éppen ott van például az esztergomi vonalfejlesztés. Az egy 44 milliárdos felújítás volt, ott is alig pár perces a menetidő-javulás.
Azt látjuk, hogy egyébként pedig a közút-épí-té-sek-nél is a Közgép volt az, amelyik nagyon-nagyon sokáig, mondjuk úgy, hogy kiemelt vagy kedvezményezett szerepkörben tudott tetszelegni. Aztán jött az a bizonyos G-nap, amelyet emlegettek, azt követően nem a Közgép a kedvencük, hanem most éppen a Duna Aszfalt. Éppen az elmúlt napokban sikerült a Duna Aszfaltnak egy nagyobb, talán ilyen 150 milliárdos nagyságrendű forráslekötést megvalósítania, ami az M4-esre és az M44-esre vonatkozik. Azt gondolom, hogy ez a lényege az egész dolognak, hogy az az igazi gond, hogy a korrupció melegágya az út- és a vasútfejlesztés is. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me