DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ugyan nem voltam bent, de mindenki tudja, hogy van zárt láncú közvetítés, és azon figyelemmel kísértem a reakciókat.
Persze, tudom, hogy a „Modern városok” programban van nem csak európai uniós forrás, itt van nálam a teljes lista, csak gondoltam, nem tartok termelési értekezletet, amiben ezt felolvastam volna. Mindenesetre azzal együtt, amit elmondtam, igaz, ennek a kivételével, amit nyilván tudatosan értett félre.
Igen, a regionális fejlesztési tanács tagja voltam, sőt az a tagja voltam a regionális fejlesztési tanácsnak, aki el is járt, tehát nem magát helyettesítette vagy éppen hiányzott, hanem el is járt, és mennyivel másabb idők voltak azok, amikor közösen lehetett dönteni, méghozzá megyék között, hogy bizonyos fejlesztések hogyan lesznek majd egymással olyan kölcsönhatásban, amelyek egyébként tudják majd segíteni egy egész régió fejlesztését. Nem olyan régen viszont részt vehettem a Baranya megyei közgyűlés ülésén, ahol pont a regionális fejlesztési ügynökséget számolták föl, és mintegy 10-11 évet visszaléptünk az időben, újra a megyék laza kapcsolatában kell bízni, és abban egyébként, hogy a megyei politikusok és a megyei szakértők majd valamilyen szinten megértik egymást. Ha szerencsénk lesz, akkor ilyenek lesznek, ha nem lesz szerencsénk, akkor azoknak a megyéknek rossz lesz.
A versenyképességről: államtitkár úr, persze, hogy ez egy szubjektív dolog! Hát szubjektíven döntenek a beruházók is! Úgy hívták ezt a szubjektumot, ezt az érzést, hogy bizalom. Ez az, ami ma nincsen Magyarországgal szemben, mert ha volna, akkor egészen biztosan a befektetések az elmúlt három negyedévben nem csökkentek volna 14,7 százalékkal Magyarországon. Ebben a legrosszabb egyébként az utolsó, a harmadik negyedév volt, ahol 9 százalékkal csökkentek. Hát, ha nincs bizalom, akkor nincsen versenyképesség, ez így igaz. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me