DR. VITÁLYOS ESZTER ZSUZSANNA,

Full text search

DR. VITÁLYOS ESZTER ZSUZSANNA,
DR. VITÁLYOS ESZTER ZSUZSANNA, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Nagyon sajnálom, hogy Hadházy képviselő úr már elment, de hát mit is várhatnánk egy bulvárpolitikustól, a vitában is csak addig vett részt, ameddig az ő szereplése tartott.
Tettek helyett szavak - röviden, azt gondolom, hogy így jellemezhető Hadházy képviselő úr közéleti munkássága. Rendkívül hangzatos állításokkal a mondatai nem a teljes igazságot közvetítik, hanem igazából csak szereplési vágyat tükröznek.
Ahogy látjuk, hétről hétre bizonyosodik be képviselő úr tájékozatlansága. Az egyik ilyen ügyet szeretném is megemlíteni, ami a pályázati értékelési rendszerre vonatkozik. Nem is igazán értettem azt a zagyvaságot, amit képviselő úr elmondott az értékeléssel kapcsolatban, egy dolog viszont biztos: több mint 5200 kormány- és köztisztviselő jelentkezett már az új pályázati értékelői szaknévsorba, több mint 2600 új kollégával dolgozunk a pályázati értékeléseken, és mivel mind a kollégák, mind az is anonimizálva van, hogy hogyan végzik a feladatukat, tehát mi végül is csak a pályázat értékelése elvégzésének tényéről kapunk értesítést, azt magunk sem tudjuk, hogy hogyan értékeli az értékelő, hiszen azt az irányító hatóságok kapják csak meg.
Ezért azt is mondhatom, hogy ez a rendszer mindenképpen biztonságos, transzparens és átlátható, hiszen a Miniszterelnökség nem tudja azt nyomon követni, hogy az adott értékelő hogyan értékeli a pályázatot. Az viszont jól látszik, hogy a jogosult projektek száma több mint a 7700-at elérte, több mint 7200 projekt ki is van a kollégáknak osztva értékelésre, és szépen haladnak ezek a munkák. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me