GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Látom, előszeretettel használják a különféle foglalkoztatási adatokat, és ezt azért hozom szóba, mert kíváncsi lennék arra, hogy mondjuk, a fejlesztési források felhasználásához illesztetten összegezni tudja-e azt, hogy ezen pénzek mögött az úgymond kötelező indikátorok teljesítése kapcsán mennyi új, kézzelfogható munkahely született.
Merthogy azok az adatok, amelyekről ön beszél a gazdasági adatok mellett, azok természetszerűleg nem ezekből a fejlesztési forrásokból fakadóan születtek meg, hanem sokkal inkább a közmunkából, a külföldi munkavállalás adataiból, a diákfoglalkoztatásból és sok minden egyéb másból. Ugyanúgy, ahogy a munkanélküliségi számadatok is, amelyeket jó szívvel használ, abból születtek meg, hogy a munkanélküliek közül rengetegen külföldre távoztak, vagy éppen a közfoglalkoztatásban találták meg a helyüket, vagy éppen kilökték őket az ellátórendszerekből, hiszen 9 hónapról 3 hónapra csökkentették ezeket az ellátásokat.
Szóval, a kérdés igazából arra vonatkozik - és szeretném, ha menet közben válaszolna erre, mert az tovább tudná építeni a közös gondolkodást e tekintetben, és a tennivalók kijelölésében is segítene minket -, hogy az elmúlt esztendők történése kapcsán, a fejlesztések révén az előírt és a vállalt indikátorokon alapulva mennyi volt az a kézzelfogható foglalkoztatásbővüléssel párosuló új munkahely, ami életre hívódott. Államtitkár úr, jó szívvel venném, ha erre a kérdésre válaszolna és egzakt számot mondana. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me