Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tasó államtitkár úr, bár időközben helyet változtatott, de szerencsére itt van a teremben; neki kell címeznem, hogy nem csak a bajtársiasság nevében védem meg Bana Tibor képviselőtársamat, amikor arról beszélünk, hogy az EU-pályázati szisztémán belül intézményesített lopás és rablás folyt, nem a teljes intézményrendszer tekintetében, de bizonyos szegmensekben bizonyosan, ez legalábbis egy olyan állítás, ami vizsgálatot érdemel. Egy ilyen vitanap pedig erről szól, bizony, hogy konkrétumokat mondjunk. Idetartozik a kétszeres áron beszerzett mobil olló, az ötszörös áron vásárolt présgépek vagy éppen azon budapesti székhelyű cég, amely a pályázat benyújtása előtt másfél hónappal jegyzett be egy fióktelepet egy vidéki város harmadik emeleti lakásába, a gyanú szerint - beszéljünk akkor gyanúról, jó - csak azért, hogy hozzájuthasson ahhoz a támogatáshoz, amely amúgy csak a közép-magyar-országi régión kívül megvalósított fejlesztés után járt volna. Intézményesített lopás valósult meg. Nem beszéltem még a nógrádi kutyafitneszszalonról, különböző wifitelepítésekről sárgabusz-megállók-ban, ahol hasonló tevékenységet nem igazán szoktak igénybe venni. Csak a vak nem látja, hogy mi folyik itt.
Az általam felsorolt példák jó része az Európai Bizottság által is kifogásolt pályázatok sorából kerül ki. Én aztán nem szoktam az Unióra hivatkozni, de számoljanak el önök ezen kifogási lista kapcsán, hiszen azt látjuk, hogy szinte kivétel nélkül 2010 után kiírt pályázatokról van szó, és több olyan cég is szerepel a pályázók között, akik Bátorfi Béla cégcsoportjához tartoznak.
A helyzet az, hogy van miről beszélni, igenis van, és akkor még nem említettem meg azt, hogy a Henkel egy mosószer fejlesztésére kapott 317 millió forintot, a Szabolcsi Halászati Kft. pedig, kapaszkodjanak meg, sügérszaporítási technológiák kidolgozására 67 milliós, vissza nem térítendő forrást.
Röhej, vérciki! Erről kellene beszélni! Rothad ez a rendszer. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me