ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A dolgozói elégedetlenség nagyban befolyásolja azt a sajnálatos munkavállalói exodust, amelynek során az utóbbi években sok százezer honfitársunk volt kénytelen elhagyni Magyarországot, hogy idegenben találjon magának állást. A kormány részéről igyekeznek mindent vagy az elmúlt nyolc év nyakába varrni, vagy a még rosszabb romániai adatokhoz mérten elbagatellizálni a probléma súlyát.
A Jobbik nem mentegeti a gyurcsányi „el lehet innen menni” vegytiszta nemzetellenes filozófiáját, és a román szomszéd tehenének megdöglése sem vigasztal minket, így a luxusjobboldalnak is nekiszegezzük a kérdéseinket. A fideszes munka törvénykönyve lerombolta a szakszervezeti jogosítványokat, hazánkban mára nincs valós érdekképviseleti törvény. Mint valami gyarmaton vagy banánköztársaságban, de ott tartunk, hogy a profitszféra szakszervezeti vezetőit sem lehet megvédeni a munkáltatói támadásoktól, a kisebb-nagyobb cégek munkavállalóinak kiszolgáltatottsága néhol pedig az ipari forradalom Angliáját idézi.
Egyfelől túldolgoztatják őket a munkaerőhiány miatt, de ezzel saját magukat is kizsákmányolják, hiszen az alacsony bérek miatt törvényszerűen túlórára kényszerülnek, tisztelt államtitkár úr. Ráadásul a bírói joggyakorlat is a munkáltatóknak kedvez, hiszen a vállalati érdek felülír mindent. Önök lefegyverezték a szakszervezeteket, hiszen puszta létük sem illik az összeszerelő üzemek ideájába, ami olcsó és engedelmes bérrabszolgák ígéretével igyekszik idecsábítani a multikat, és próbálja kielégíteni saját oligarcháikat, a nagyra nőtt, mohó kisgömböcöket, azokat, akiknek profitéhsége és munkásnyomorító viselkedése miatt a tisztességes munkaadók is versenyhátrányt szenvednek el.
Miért nem látják végre be, hogy szükség lenne a szakszervezeti vezetők jogállásának rendezésére? Miért nem fogadják el azt a szakszervezeti felvetést, hogy a szakszervezeti tisztségviselő közfeladatot ellátó személynek minősüljön? Miért áldozzák föl a magyar munkavállalókat a tőkeérdekek oldalán? Jó lenne egyébként, ha a szakszervezeteket is meghallgatnák ezekben a kérdésekben. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me