BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az előző Orbán-kormány 2012-ben funkcióváltásra, hatékonyságra hivatkozva egyetlen tollvonással megszüntette szülővárosomban, Körmenden a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot. A kormánypárti propagandagépezet minden igyekezete ellenére a Vas megyében élők is nap mint nap szembesülnek azzal, hogy romokban hever az egészségügy.
Úgy gondoltam, hogy az egészségügyről akkor tudok igazán reális és átfogó képet kapni, ha személyesen győződöm meg a kórházakban tapasztalható állapotokról, a betegek és az egészségügyben dolgozók mindennapjairól. Így töltöttünk el Magyar Zoltán frakciótársammal három napot a budapesti Nyírő Gyula Kórházban. Tisztában voltam vele, hogy a magyar egészségügyben áldatlan állapotok uralkodnak, de az önkéntes munka során szerzett benyomásaim még inkább elszomorítottak.
Sajnálatos, hogy a kormánypárti képviselők nem látogatnak el ezekbe az intézményekbe, legfeljebb protokolláris események erejéig. Mindeközben soha nem látott fejlesztésekről beszélnek az egészségügy területén, de a valóság mást mutat. A Jobbik négy évvel ezelőtt minden lehetséges eszközzel tiltakozott a leépítések ellen: parlamenti felszólalásaim mellett tüntetést szerveztünk és aláírásokat is gyűjtöttünk a körmendi kórházért. A térségben élők akkor és a legutóbbi aláírásgyűjtésünk alkalmával is szinte egyöntetűen álltak ki az intézményért, de a kormány semmibe vette a véleményüket.
A nagy csinnadrattával bejelentett beruházások sem úgy valósultak meg, ahogyan azokat megígérték, hiszen folyamatosan tologatták a határidőt. A most befejeződött körmendi felújítások kapcsán fideszes politikusok ígéretet tettek az aktív belgyógyászat visszaállítására, de ez továbbra is kérdéses. Ugyanakkor szakmai egyeztetéseim és a visszajelzések alapján egyértelműen kijelenthetem azt is, hogy a kormánypárti politikusok állításával ellentétben a szülészet-nőgyógyászatra is szükség van a térségben.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdéseimre konkrét és egyértelmű válaszokat várok. Visszaállítják-e a megszüntetett osztályokat Körmenden? Tesznek-e valamit azért, hogy érdemben javuljon az egészségügy helyzete megyénkben, vagy továbbra is a felcsúti kisvasúthoz hasonló beruházások és a haverok helyzetbe hozása a legfontosabb a kormánynak? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me