DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Államtitkár Úr! Az elmúlt másfél évben egész politikájukat kormányzás helyett a menekültekkel és bevándorlókkal szembeni félelemkeltésre és gyűlöletkeltésre alapozták. A legálságosabb, hogy mindeközben a Fideszhez köthető körök a magyarországi letelepedés, a schengeni övezetbe való korlátlan bejárás lehetőségének kiárusításából tíz-, százmilliárdokat kaszáltak, ráadásul úgy, hogy végül ezt a magyar emberek fizetik meg.
Aki a letelepedési államkötvényt megveszi, kölcsönt ad Orbán Viktor kormányának, azonnal élethosszig tartó letelepedési engedélyt kapnak Magyarországon, majd öt évvel később a pénzét kamatostul visszakapja. Már a magyar államnak több mint 9 milliárd forint vesztesége származott ebből a konstrukcióból, amit a magyar emberek pénzéből kell majd szintén kifizetni, és ennek a letelepedési konstrukciónak a kamata jóval magasabb a piaci hozamoknál. Tehát az említett százmilliárdos haszon pedig a letelepedési államkötvények értékesítésére beiktatott offshore cégeken keresztül fideszes haverokhoz vándorol.
Az önök adatai alapján, államtitkár úr, ezzel a konstrukcióval már 17 ezer, azaz egy kisvárosnyi embernek, köztük bűnözőknek biztosítottak szabad bejárást Magyarországra és a schengeni övezetbe. Szeretném felhívni a figyelmét, válaszában ne jöjjön európai példákkal, hiszen sehol a világon nem létezik az, hogy offshore cégeken keresztül átláthatatlanul értékesítenének államkötvényt. Azóta a botrányok hatására önök bejelentették a program felülvizsgálatát, mégsem történt semmi, tehát teljesen egyértelmű, hogy már megint hazudtak. Egy interjúban Varga Mihály azt mondta, nem a kötvényekkel, hanem az árazással van a probléma, mintha egyébként semmi más gond nem is létezne.
Ezek szerint tehát a minisztériumuk továbbra is asszisztál ahhoz, hogy fideszes offshore cégek százmilliárdot tegyenek zsebre egy fillér adózás nélkül ahhoz, hogy bűnözők jöjjenek Magyarországra és a schengeni övezetbe, s ahhoz, hogy Orbán Viktor üzleti érdeke ismét felülírjon minden racionalitást. A kérdésem: meddig hazudoznak még? Mikor szüntetik meg végre a letelepedési államkötvényt? Támogatják-e az újra benyújtott MSZP-s javaslatot a kötvényárusítás megszüntetésére? Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me