TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Először is gratulálok, mert ha jól értettem, felmondta a házi feladatot. A házi feladat az önök számára az, hogy minél többször hangozzon el, hogy Fideszközeli haver vagy offshore cég. Önnek ezt kettő perc alatt háromszor sikerült elmondania, és azt gondolom, hogy ezzel lényegében a felszólalásának lényegét el is mondtam.
A letelepedési kötvény kapcsán, amit önök és más ellenzéki párt is újból és újból elővesz, azt tudom elmondani, hogy felszólalásában valótlanságokat állított, hiszen akkor, amikor azt mondja, hogy a letelepedésikötvény-konstrukció többe kerül az államnak és rosszabb, mint a piaci kamatozású kötvény, akkor ön téved, hiszen november 23-án az NGM is kiadott egy közleményt, amelyben egyértelműen megállapítható, hogy az eddig kibocsátott letelepedésikötvény-állomány több mint a fele a piacinál kedvezőbb kamatozású, így ezen letelepedési kötvények után körülbelül 20 millió euróval, 7-8 milliárd forinttal kevesebb kamatot fog az állam kifizetni, mintha ezt a forrást a szokásos devizakötvény-kibocsátáson gyűjtötte volna össze.
Abban sincs igaza, hogy más országban nem létezik ez a konstrukció, hiszen 16 európai uniós országban működik, és egyébként abban sincs igaza, hogy kisvárosnyi ember kapott már letelepedési-kötvény-engedélyt, összesen 3 915 fő kapott. (Harangozó Gábor István: Ne hazudjon már!) Ön valószínűleg a kötvényszámot keveri össze a letelepedési engedélyt kapott emberek számával. Tehát ennyit az egész kérdésfeltevéséről.
Egyébként pedig egy dologban valóban aktuális a kérdés, hogy a kormány napirendre tűzte az adósságstratégia átalakítását, és ebben a letelepedési államkötvény programjának felülvizsgálatát is, azonban erről még döntés nem született. Kérem türelmét, döntés fog születni a közeljövőben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me