DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Full text search

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tartok tőle, hogy a kérdése mögött az a helyzet van, hogy ön is bedőlt annak a blöffsorozatnak, amiről már hallottunk néhány perccel előbb. A blöffsorozatban például olyanok voltak, hogy Szemerey Tamás 600 millió forintot kapott a Magyar Nemzeti Banktól és alapítványaitól a vs.hu támogatására. Ez soha nem volt igaz, egyetlen pillanatra sem volt az, Szemerey Tamás tulajdonosa a vs.hu-nak, s mint ilyen nem kaphatott egyetlen fillért sem. (Dr. Szakács László: Ez nem érdekel, ezt nem kérdeztem!)
Igen, ön is bedőlt annak az állításnak, ami szintén hamisnak bizonyult, tehát blöffnek, hogy valakik valahol ellopták a Magyar Nemzeti Bank által az alapítványoknak adott 250 milliárd forintot. Kiderült, hogy erről szó sincs, az alapítványi vagyon megvan, sőt több, sőt több milliárd forint támogatást adtak. (Dr. Szakács László: De ez nem érdekel, ezt nem kérdeztem? Ezt miért mondja?)
Merthogy ön is bedőlt a következő blöffnek, miszerint valaki valahol azt gondolta, hogy szerény személyem Patai Mihály lakásában lakik. Hiszen az egész innen merül föl. Varga Mihály miniszter úr kitűnő választ adott az ön kérdéseire.
Ezek az én válaszaim. Nézzük meg, hogy az Államadósság Kezelő Központ 2011-ben miért, mikor mit döntött. Nézzük meg! Törvény szabályozta. És ennek aztán végképp nem volt köze hozzá, hogy én nem laktam és nem lakom a blöffnek bizonyult lakásban. Ennek aztán végképp semmi köze egy 2011-es döntéshez. Nézzük meg, vizsgáljuk meg, képviselő úr! (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me