VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY nemzetgazdasági miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A magánnyugdíjpénztári rendszerből visszaérkező pénz kezelése és vagyon felhasználása törvényileg szabályozott volt. Először is szeretném tehát visszautasítani azt a burkolt állítását, hogy itt bármiféle szabálytalanság történt. Egy.
Kettő. A pénznek az a része, amely különböző állami vagyont, állampapírokat és más egyebet érintett, az a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapba került. A sorsa ennek is nyomon követhető. Erről a parlament rendszeresen tájékoztatást kapott. Azt gondolom, hogy ennek az alapnak is a működése teljes egészében szabályos volt.
Hogy a magánnyugdíjpénztáraknál lévő külföldi papírok sorsa mi volt, ebben a tekintetben az Államadósság Kezelő Központnak kellett eljárni, ő van felhatalmazva erre. Én úgy emlékszem, de meg fogom vizsgáltatni az ön felvetése nyomán, hogy ez egy teljesen nyílt közbeszerzés során került kiválasztásra. Az UniCredit ezt a megbízást megkapta.
Ha a képviselő úr egy interpelláció keretében tette volna fel ezt a kérdést (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), pontosabb adatokat tudnék mondani; így meg fogom nézetni, és tájékoztatni fogom önt erről a kérdésről. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me