DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Országgyűlés! Örömteli, hogy az egyre erősödő magyar gazdaság lehetővé teszi, hogy az elmúlt években és az elkövetkező esztendőkben olyan mértékű béremelés valósulhatott meg és valósul meg, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Ezen béremelés egyik nyertesei a pedagógusok, akiknek a béremeléssel együtt a társadalmi megbecsültsége is hasonló mértékben nőtt.
(13.50)
A Fidesz és a KDNP a pedagógusok mellett mindig kiemelten kezelte és kezeli az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók humánerőforrás-kérdését is. Az elmúlt öt évben az ország gazdasági teljesítőképességének figyelembevételével mindent megtettünk, hogy javítsunk az egészségügyi dolgozók helyzetén is. 2012-ben és 2013-ban már két lépcsőben körülbelül 95 ezer egészségügyi dolgozó részesült béremelésben, 2015 júliusától pedig megteremtettük a lehetőségét az egészségügyi dolgozók moz-gó-bér-befagyasztásának felengedésére. Ezzel a lépéssel biztosítottá vált a 2012-2013. évi béremelés mozgóbérelemeinek alapbérhez való igazítása, amely 2016. január 1-jétől törvényi szinten került szabályozásra.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kiemelt figyelmet fordítunk a kultúrára is. Mindenki számára elérhetővé szeretnénk tenni itt a fővárosban is, de minden egyes településen a kultúrához való hozzáférést, ezért megemeltük 1700 kistelepülés kulturális normatíváját, azonban a kulturális ágazatban dolgozók bérfejlesztésével mindeddig tartoztunk. Ezen változtatunk most. Jövőre csaknem 5,5 milliárd forintot szánunk a kultúra területén dolgozók bérrendezésére. Kérdezem tisztelt államtitkár urat, miben tudjuk segíteni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a kulturális szférában dolgozók anyagi megbecsülését. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Dr. Józsa István tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me