FIRTL MÁTYÁS

Full text search

FIRTL MÁTYÁS
FIRTL MÁTYÁS (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Komoly év végi hajrára készül a hazai kiskereskedelem, a termékforgalom bővülése több mint négy éve megszakítatlanul tart, üteme a legutóbbi adat szerint is meghaladta az uniós átlagot.
A december hagyományosan a legerősebb hónap e szempontból, ám az év közben tapasztalt béremelések most különösen nagyot lendíthetnek a forgalom élénkülésén. Az Országos Kereskedelmi Szövetség úgy kalkulál, hogy a teljes decemberi kiskereskedelmi forgalom túllépheti az ezermilliárd forintot. A több vásárlás azonban több kockázatot is hordoz, több veszélyt is jelent a fogyasztók számára, a december a visszaélések, kereskedői mulasztások főszezonja is ezáltal.
Az internetes áruházak egyre szélesebb közönséget érnek el, a vásárlóknak a panaszok eredményes intézésében még csak annyi rutinja sincs, mint a hagyományos üzletekkel szembeni jogos érdekeik érvényesítésében. Egy félresikerült választás, a dobozból törötten, hibásan előkerülő ajándék a legszeretetteljesebb ünnepi hangulatot is elronthatja. Minden lehetőséget érdemes tehát megragadnunk arra, hogy a fogyasztók figyelmét felhívjuk a körültekintő vásárlásra, tudatosítsuk a jogszabály adta lehetőségeket egy félresikerült döntés kiigazítására.
A fejlesztési tárca számára azért is fontos és komoly erőpróba lehet az idei december, mert a minisztérium az állami szervezetrendszer egységes szemléletű, hatékonyságnövelő átalakítása eredményeként a jövő évtől átveszi a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság feladatait.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérem, segítsen tisztázni, hogy milyen jogi lehetőségei vannak a vásárlóknak az advent időszakában, milyen intézkedéseket tervez a kormány a biztonságosabb és gördülékenyebb vásárlás érdekében. Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me