KARA ÁKOS

Full text search

KARA ÁKOS
KARA ÁKOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A karácsony és az azt megelőző mostani adventi időszak különösen fontos minden család számára, az ünnepi készülődés része is természetesen az ajándékvásárlás. A kereskedelemben az év többi hónapjához viszonyítva a december a legnagyobb bevételt adó időszak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Egyes statisztikai előrejelzések szerint a következő hetekben a forgalom akár az ezermilliárd forintos forgalmat is elérheti, és ez 50 milliárd forinttal több lehet, mint az elmúlt év azonos időszakában. A vásárlói aktivitás különösen igaz az interneten keresztül történő vásárlásra. Minden kutatási adat szerint, és azt hiszem, az elmúlt hétvége forgalma alapján is azt láthatjuk, hogy az interneten jelentősen megnövekedik, robbanásszerűen meg fog nőni az elköltött pénzek aránya.
Tisztelt Képviselő Úr! A karácsonyi vásárlási roham miatt a gyors, néha meggondolatlan vételek száma is megnő, ezért fontos kiemelten a kormány számára, hogy felhívjuk a vásárlói jogokra a figyelmet. Így nem árt tudni például, nyilván a teljesség igénye nélkül, de példaként mondom, hogy a hibás tartós fogyasztási cikk, például tévé, mosógép, a vásárlását követő három napon belül kicserélhető, interneten történő rendelés esetén pedig akár 14 napon belül is visszaküldhető a rendelt áru akkor is, ha az nem hibás.
Az internetes kereskedelem robbanásszerű növekedése miatt a kormány tehát kiemelt figyelmet fordít az online elektronikus kereskedelmi piac szereplőire, és olyan jogszabályi védelmet biztosít, amellyel garantálható, hogy a vásárló a pénzéért azt kapja, amire vágyott.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az elkövetkezendő hetekben szavazhatunk az Országgyűlésben arról, hogy az e-kereskedelem tekintetében még inkább megfelelő keretek közé tudjuk szorítani a kereskedő és a fogyasztó, a vásárló viszonyát, és egyre inkább a tisztességes kereskedelem felé tudjuk mozdítani e területet is. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me