GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy kötelezettségszegési eljárásban a pervesztes Magyarország gyakorlatilag olyan ügyet támadott, amelyet nem kellett volna támadni, mármint a cafetéria rendszerét. Gyakorlatilag a kafetérián belül az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya bevezetésével kapcsolatosan a monopolhelyzet kialakítása volt mindösszesen a kérdéses.
Mégis a kormány magát a cafetéria-rendszert támadta meg. Ha belegondolunk, akkor az Erzsébet-utalványtól a munkahelyi étkeztetésen keresztül a helyi bérletek ügyeinek a sokaságán át, az iskolakezdési támogatástól, és hozhatnám a két, talán legfontosabb példát is mindezek mellett, az önkéntes nyugdíj- vagy az egészségbiztosítási pénztári befizetések nagyobb adóteherrel való párosítását tette meg. Gyakorlatilag 2017 elejétől már csak két olyan felület van, a SZÉP-kártya és a 100 ezer forint központi kifizetések kérdésköre, amelynél marad a kedvezményes adóztatás mértéke. Ennek is egyébként az együttes nagyságrendje, mértéke a versenyszférában 450, a közszférában 200 ezer forintos nagyságrendet ölel fel. Az öngondoskodás rendszere tehát sérül, vagy mondhatom azt is nyugodtan, hogy visszaszorul, bizonyos értelemben meg is szűnik.
A kérdéseim nagyon egyszerűek. Miért rontják a munkavállalók helyzetét a kafetérián belül a juttatások terén az adóterhek növelésével kapcsolatosan? Miért vették ki a kedvező adózási kategóriából akár az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket, akár az egészségpénztári munkáltatói befizetéseket? Miért büntetik magasabb adóterhekkel magát az öngondoskodást? Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me