TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Köszönöm a kérdését, és egyben szeretném is tájékoztatni, hogy az M3-as metróvonal rekonstrukciójához 2015-ben készült egy tanulmány, amely vizsgálta a metróvonal északi és déli irányú meghosszabbításának lehetőségét is. Megállapításra került, hogy a vonal északi meghosszabbítására uniós forrást is lehet keresnünk és találnunk is, hiszen a gazdasági és társadalmi haszna indokolt, és ez mindenképpen elérhetővé teszi.
A tanulmányban a változat teljes bruttó beruházási igénye mintegy 63 milliárd forinttal lett kalkulálva, tehát jelentős összegről van szó, a kezdést pedig 2022 februárra tette a tanulmány, 2024 novemberi befejezéssel kalkulált. Álláspontunk egyébként természetszerűen az, hogy először is fel kell újítanunk a meglévő vonalakat, hiszen ez a felújítás régóta várat magára. 1976-ban készültek el a középső állomásokat jelentő szakasz munkálatai, a legutolsó részt is, amiről éppen beszélünk, 1990-ben adták át, és természetesen az a legfontosabb, hogy ez a felújítás minél hamarabb megtörténjen.
Erről a magyar kormány kellő támogatásáról biztosítja a Fővárosi Önkormányzatot, hiszen a Fővárosi Önkormányzat a terület gazdája, neki van lehetősége ezzel kapcsolatban lépéseket tenni. Egészen biztos, hogy a magyar kormány a nemzet fővárosa közlekedési problémáinak megoldásában mindig is partner volt, és mindig is segíteni fogja, mint ahogy segítette eddig is a törekvések megvalósítását. Tehát a lényeg, hogy először elkészítjük a felújítást, a rekonstrukció befejeződik, utána pedig továbblépünk. A tanulmányok egyébként erre megfogható, értelmezhető válaszokat is adtak. Köszönöm, elnök úr, a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me