DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársam! Biztosíthatom önt arról, hogy a Hortobágyi Halgazdaság jó kezekben van. 2005-2009 között csak úgy tudott nyereséges lenni, hogy éves szinten mintegy 230-250 millió forint agrár-környezet-gaz-dál-kodási kifizetést vett fel. Ma e nélkül a támogatás nélkül is a versenypiacon érvényesülve képes a társaság nyereséget hozni.
A társaság vezetése 2015-ben nem megszüntette, hanem vezérigazgatói utasításban szabályozta a dolgozók által ingyenesen igényelhető hal mennyiségét és a halkiadás szabályait. A korábbi gyakorlat a társaság sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmények melegágya volt, az elkövetett bűncselekmények miatt a társaság számos büntetőfeljelentést volt kénytelen tenni, amelyek elbocsátásokhoz is vezettek. A vezérigazgatói utasítás értelmében ez a juttatás most egységes mértékben érhető el minden dolgozó számára, úgy, hogy a nyilvántartásokban ez nyomon követhető. Azt hiszem, ez képviselőtársam számára is végtelenül fontos kell hogy legyen. A vezérigazgatót érintően megfogalmazott rosszhiszemű állítás minden alapot nélkülöz.
A jogszabályi előírások szerinti minimálbérnek és garantált bérminimumnak megfelelő béremelés minden évben megtörtént, ezenfelül a társaság teherbírásához mérten volt a bérfejlesztés.
(12.00)
A társaság minden dolgozója béren kívül juttatásokban is részesül. A középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben dolgozók számára a végzettséget igazoló okiratok bemutatása esetén biztosított a garantált bérminimumnak megfelelő bruttó bér.
A zrt. a dolgozói számára természetesen biztosítja a védőruhát, illetve ezen felül a nem kötelezően előírt munkaruhát is. Értelmezhetetlen a feltételezés, hogy a társaság dolgozói esetleg védőruha nélkül látják el a csak ilyen öltözékben végezhető speciális tevékenységüket.
A társaságnak elemi érdeke, hogy a munkavédelmi előírásokra kiemelt figyelmet fordítson, ezért szerződés útján munkavédelmi tanácsadó is segíti a vezetőség munkáját. Megnyugtatom képviselő urat, hogy a zrt. minden egységében biztosítva van az ivóvízellátás és a szociális helyiség, ezen túlmenően az ásványvizet ballonokban hordják ki a szervezeti egységekbe. Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me