DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Ha jól látom, a Jobbik még mindig keresi önmagát, és próbálja meg nem történtté tenni az elmúlt hetek baklövéseit. Nem lennénk most azon Jobbik-szimpatizánsok helyében, akik megpróbálják kibogozni, hogy mit is képvisel valójában a Jobbik. (Közbeszólás a Jobbik soraiból.)
Ami a Quaestor kérdését illeti, ön egy interjúra utalt, és abból az interjúból jól látszik, hogy egy kétségbeesett ember kétségbeesett próbálkozásáról van szó, hogy mentse magát. Annak az interjúnak a komolyságát jól érzékelteti, hogy az ön által említett úriember azt állítja, hogy nem is vett részt a Quaestor irányításában operatív szinten, és egyébként is megvolt a pénz, miközben jól tudjuk, hogy több mint 200 milliárd hiányzik.
Szeretném önnek elmondani, nem volt még példa arra, hogy ilyen mértékű csalás esetén ilyen hamar bírósági szakaszba jusson az ügy. Azt is szeretném elmondani, hogy a károsultak jelentős részét kártalanították vagy kártalanítják (Közbeszólás az MSZP soraiból.), az alkotmánybírósági döntés jelöli ki ennek kereteit. És azt is szeretném önnek elmondani, hogy a korábbi hasonló ügyekben nem ez volt a helyzet. Például a Hajdú-Bét ügyében nem volt kártalanítás, ezt ön is nagyon jól tudja.
Nem tudjuk, hogy mi van a háttérben, de azt jól látjuk, hogy a Jobbik továbbra is keresi önmagát, és mintha arra keresne kifogást, hogy miért nem támogatta az Alaptörvény módosítását. Egy biztos, a Jobbik figyelmen kívül hagyta a népszavazás eredményét, semmibe vette, hogy az emberek 98 százaléka nemet mondott a kényszerbetelepítésre, miközben önök is nagyon jól tisztában vannak a kényszerbetelepítés kockázataival. Ehelyett színvonaltalan zsarolgatásra futotta. Szeretném önnek is elmondani, hogy 3,3 millió embert nem lehet csak úgy zsarolgatni.
A Jobbik ezzel a politikával a brüsszeli bevándorláspolitika oldalára állt, és egy bandába került azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki szintén a kvótákat támogatta, még aláírást is gyűjtött. Arról a pártról van szó egyébként az önök esetében, amely korábban még uniós zászlókat égetett, és amelynek vezetője itt az Országgyűlésben nem olyan régen hazaárulásnak tartott azt, ha valaki nem szavazná meg az Alaptörvény módosítását. (Zaj a Jobbik soraiban.)
A totális összevisszaságot jelzi, hogy pártjuk egyik vezetője polgármesterként egy iszlámellenes rendeletet fogadott el nem olyan rég, miközben a pártelnök korábban arról elmélkedett, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye. Ebben a rendeletben egyébként még számos olyan korlátozás van, ami nagyon-nagyon messze esik a cukiság fájától. Mindezekből az látszik, hogy a Jobbik egy nagyon zavaros párt, amelyik a hatalomért minden képes (Közbeszólás a Jobbik soraiból: …a pénzért…), hogy aztán pár hónappal később bármilyen cselekedetének az ellenkezőjét is megcsinálja.
Az egyik nap rendvédelmet hirdet, máskor gárdát szerveznek és militáns szervezetekkel működnek együtt; az egyik nap beleírják a programjukba, hogy támogatják a szabad vasárnapot, máskor hangosan támadják azt itt az Országgyűlésben. Egyik nap sóval hintenék be a kereskedelmi tévéket, majd a bulvárműsorokban paroláznak. Egyik nap az ország biztonságáért aggódnak, így tett most ön is, majd máskor nem tisztázzák a rendszerváltás óta megtörtént legsúlyosabb kémkedéses botrányt, és még csak le sem mondatják a képviselőt.
Nem tudjuk, hogy mi az értelme az ilyen politizálásnak, de azt tudjuk, hogy egyre többen beszélnek a Jobbik és a baloldal együttműködéséről. (Mirkóczki Ádám: Ti beszéltek mindennap erről.) Lehet, hogy Schiffer Andrásnak lesz igaza, aki az ilyesfajta együttműködést perverz koalíciónak nevezi. Ahogy már korábban is elmondtam, ha van veszélyes letelepedés, akkor az a Jobbik letelepedése a baloldalon. A hétvégén már annak is örülnünk kellett, hogy a Jobbik nem csatlakozott azok sorába, akik méltatják Fidel Castrót. (Mirkóczki Ádám: Mi dolgozunk.)
Nem tudjuk, hogy miért csinálják ezt, de reméljük, hogy a Jobbiknak legalább egy-két vezetője tudja, miben is hisznek valójában. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(11.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me