MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Ha a rendszerváltástól napjainkig megnézzük a banki és brókerbotrányok, pénzügyi visszaélések esetét, akkor egyetlenegy közös nevezőt lehet találni, nevezetesen azt, hogy aktuális kormánytól függetlenül az igazi nagyhalak, az igazi felelősök mindig megúszták, mindig sértetlenek maradtak az igazságszolgáltatás szemszögéből nézve. Nincs ez másként az önök kormánya esetén sem, gondoljunk csak akár a BudaCash-, akár a Quaestor-ügyre.
Lassan azonban nem telik el hét, sőt nem telik el nap, hogy egy-egy olyan információ ne lásson napvilágot, amely mind-mind az önök azt megelőző közvetlen állításait bizonyítja, hogy mekkora hazugság az valójában. Így történt ez most is, hiszen az önök bűntársa, Tarsoly Csaba egy lapnak nyilatkozva mesélte el, illetve állította azt a nem elhanyagolható információt, amely szerint nem más, mint maga a külügy, a Külügyminisztérium és annak cége mutatta be és hozta össze azzal a Pharaonnal, aki körül most már hónapok óta egyre zavarosabb és egyre botrányosabb információk kerülnek napvilágra.
Itt csak zárójelben emlékeztetnék, hogy ezzel szemben a Külügyminisztérium hosszú heteken, hónapokon át a Belügyminisztériummal karöltve hazudott és bagatellizálta azon információk sorát, amelyek Pharaonnal kapcsolatban napvilágot láttak. Egy szó, mint száz, Tarsoly Csabának azonban sikerült az adófizetők kárára 200 milliárd forintos mínuszt csinálni, amelyhez önök nem kis mértékben asszisztáltak. De ne legyen igazam, kívánom, hogy legyen egy korrekt eljárás, majd egy korrekt igazságszolgáltatás, és akkor lesz módjuk ártatlanságukat bizonyítani.
De Pharaon mellett nem mehetünk el továbbra sem, hiszen ez az úriember, akit Orbán Viktor csak Pharaon professzorként titulált, csak kiderül, hogy a világ egyre több országában hosszú évek óta körözés alatt áll, és Magyarországon azt a bravúrt tudta végrehajtani, hogy egyenesen a miniszterelnök családjáig ért föl, egyenesen a miniszterelnök családtagjaival tud üzleteket bonyolítani, és nem utolsósorban a már említett Külügyminisztériummal.
Ezzel szemben önök folyamatosan hazudoznak, azt is mondhatnám, hogy hazugságspirálba keveredtek. Az egyik pillanatban Pharaon nem az a Pharaon, a másik pillanatban meg, ha majd Magyarországra érkezik, akkor azonnal elfogjuk. Azt javaslom önöknek, egyszer és mindenkorra döntsék már el, hogy melyik álláspontot képviselik, és annak megfelelően végezzék a dolgukat.
Ne mutogassanak az amerikai titkosszolgálatokra vagy azok játszmáira, kérjék számon az önök által irányított hatóságokat, beleértve a titkosszolgálatokat is, hogy vajon ez az ember hogyan juthatott magyar dokumentumokhoz, és miért nem fogták el a magyar hatóságok.
Ami pedig a letelepedési kötvényeket illeti, itt ugyanazt a hazugságspirált vesszük észre az önök kommunikációjában, mint oly sok minden másban. Nevezetesen az önök álláspontja szerint a letelepedési kötvények beváltották a hozzáfűzött reményeket, nincs már rájuk szükség, megszüntetik. A másik pillanatban azonban olyan információk kerülnek napvilágra, amely szerint az önök cégei és irodái továbbra is gőzerővel, sőt egyre nagyobb intenzitással hirdetik ezt a konstrukciót, és egyre szélesítik azon országok, azon térségek körét, amelyek által Magyarországra várják ezeket a bevándorlókat, ha van pénzük természetesen.
Itt szeretném megjegyezni, hogy ha önöknek igazuk lenne, és pusztán gazdasági konstrukcióként tekintünk rá, akkor is megállapítható, hogy Magyarországon az elmúlt két évben a magyar államnak 9 milliárd forintos adósságot okozott, és azt is megállapíthatjuk, hogy kizárólag az önök haverjai, az önök cégei pedig már 112 milliárdos nyereséget könyvelhettek el ebből. Mi azonban azt mondjuk, ez nem gazdasági, hanem biztonságpolitikai kérdés, főleg, amikor ennyi puskaporos hordó van szerte a világban, ennyi konfliktus, akkor ezekre jobban oda kellene figyelni, és nem Afrikában, a Közel-Keleten és Kínában egyre nagyobb intenzitással hirdetni mindezt.
Önök, akik azt mondják; hogy az ország biztonságát tartják legfontosabbnak, akik harcolnak a bevándorlás ellen, nagyon röviden tetten érhető a valódi politikájuk ezen ügyben. Magyarul, ha Merkel és Juncker az általuk tervezett kvóta számarányának megfelelően Magyarországon önöktől letelepedési kötvényeket vásárolna, akkor önök nemhogy nem utasítanák el ezt a kvótát, ezt a számot, hanem egyenesen ragaszkodnának hozzá, egyenesen örülnének neki. Mert az önök politikája úgy foglalható össze, hogy küzdünk a bevándorlók ellen, küzdünk a kvóták ellen, de ha pénzük van, jöhetnek. Köszönöm szépen. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Így van. - Taps ugyanott.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me