DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Azért csak megismételném, hogy a címben helyesen hangzik el a Pócs Jánosra való olyan kitétel, ami bizony azért jár, mert bár nem szokásunk személyesen érinteni egyetlenegy képviselőt sem itt a Házban, azonban Pócs János az elmúlt hetek kitartó, mondhatjuk úgy, hogy amatőr, egyébként karaktergyilkos kísérletével kiérdemelte mégis azt, hogy néhány szót szánjunk az ő tevékenységének.
Nagyon örülök neki, hogy képviselőtársunk itt maradt és személyesen hallgatja végig a napirend utáni felszólalást, még akkor is, ha most a bajtársias közössége egymagára hagyta, bár valójában vannak fent képviselőtársai az emelvényen, de mégis talán ön most egymaga kell hogy állja ezeket a kérdéseket. Nyilvánvalóan önnek még rémlik az, amit Orbán Viktor mondott, hogy ne csak akkor legyen valaki legény, ha adja, hanem akkor, ha állni is kell.
Tisztelt Pócs Képviselőtársam! Ön egy közösségnek és egy jobbikos képviselőnek és a hozzá köthető körnek a szavahihetőségét, illetve a tisztességét kérte számon itt már nem először, talán háromszor, három alkalommal is. Ha jó szándékú lenne egy kritika, úgy gondolom, a jobbikos képviselők és a jobbikos érintett közösség meg is fogadja azt a kritikát és akként cselekszik, de úgy gondolom, sokkal inkább egy pitiáner, kisiparos, amatőr karaktergyilkossági kísérlettel állunk szemben.
Na, de nézzük is meg, hogy akkor ön hogy áll szavahihetőség, illetve tisztesség útján, illetve tisztesség dolgában. Képviselőtársam, amikor utánanéztem az ön tevékenységének, akkor rögtön az első olyan érdekes feladatot, illetve megoldandó, megválaszolandó kérdést a 168 Órának a tanodaprogramja körül találtam meg, amelyben jó lenne tisztázni, hogy önnek milyen szerepe van, vagy az önnel összefüggésbe hozható gazdasági társaságoknak van-e ezzel kapcsolatosan bármi takargatnivalójuk is, mint például pályázati összefonódásokra is gondolhatnánk. Úgy gondolom, hogy a nyilvánosság elé kellene állni, hogy amikor ön kifejezetten arra agitál, hogy a korábbi pályázatíró cégek mennyire rosszak voltak a Jászságban, és újakat ajánlana figyelmébe egy közösségnek, akkor azért tisztában kell lennie, hiszen európai uniós vitanap volt, hogy egy ilyen beavatkozás és egy ilyen tendenciózus javaslat nem biztos, hogy a helyi közélet tisztaságát fogja jelenteni.
Azt is jó lenne tudni, hogy mi a helyzet a mai napon többször szóba hozott ESZOSZ-szal, ami - ha minden igaz - az ön polgármesteri irodájával egy épületben, talán az ön dolgozószobájának a túlsó felén vagy a szomszédos szobában üzemelhetett, és okozhatta egyébként azt a körülbelül háromezer embert érintő óriási kárt, ami jelenleg úgy tűnik, hogy nem fog megtérülni, és amely egy uniós pályázatnak nemcsak a csődbe jutását, hanem sok ember megélhetésének is a végét jelenti. Úgy gondolom, másfél év után erre mindenképpen választ kellene adni.
Másrészről azt is érdemes lenne talán megnézni, hogy a mostani képviselői irodájának ki lakik a túloldalán, vagy kihez tartozik egyébként maga ez az egész iroda, amit - úgy tudjuk - szintén nem a piaci viszonyoknak teljesen megfelelően, hanem inkább valamilyen személyes kötődésnek megfelelően sikerült megtalálni. Egyébként szerencsém volt arra járni Jászberényben. Meglehetősen jó helyen van az irodája. Gratulálok, hogy egy ilyen kiváló helyen talált irodát. Talán ott még egy elkerülendő kérdés lenne, hogy nem kellene-e ott helyben reklámozni azokat a szolgáltatásokat, amelyeket pályázatíró cégek kínálnak, hiszen ezzel elkerülné esetleg azt a káros megítélést, amely egyébként itt az európai uniós fejlesztésekről szóló vitanapon többszörösen elhangzott.
Másrészről úgy gondolom, ideje lenne abbahagyni azokat a piszkos játékokat, amelyeket itt a parlamentben a jobbikos képviselőkkel folytatnak, akik nem tudnak itt válaszolni, hiszen nincsenek itt. Ideje lenne ezeket a játékokat abbahagyni, még akkor is, ha értem én - mint ahogy képviselőtársa, Boldog István, akiről Lázár János elmondta, hogy látens jobbikos -, hogy ön is látens jobbikos, de a Jobbik kritikájának nem az a módja, hogy ön fejjel ront a falnak, illetve ajtónak. Üljön le velünk, beszélje meg, hogy mi a probléma, hívja fel ezekre a problémákra a figyelmet. Úgy gondolom, hogy foglalkozzon a saját munkájával, van bőségesen megoldandó, a kórházakban, utakon, közfoglalkoztatásban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), közbiztonságban, és ne akarjon feltétlenül lenézni egy közösséget (Az elnök ismét csenget.), ne akarjon mindenkit lenézni, aki nem önre szavazott…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me