ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN

Full text search

ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN
ÍJGYÁRTÓ ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A kormány 2010 óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a befektetők megfelelő, ideális üzleti környezettel találkozhassanak Magyarországon. Ezt az állapotot segíti elő az egyszerűsített adórendszer, a rugalmas munkatörvénykönyv, a felsőoktatás átszervezése, valamint a duális szakképzés német mintára történt bevezetése.
A kormány hat éve folytatott gazdaságpolitikájának eredményessége önmagáért beszél. 2010 óta 680 ezer új munkahely jött létre, ezek kétharmada, 460 ezer a versenyszektorban. A rendszerváltás óta, azaz 26 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint napjainkban. Ennek köszönhetően hazánk ma az ötödik legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkezik Európában. A folyamatos adó- és köztehercsökkenés, a bürokrácia mérséklése, ezáltal a versenyképesség javítása áll gazdaságpolitikánk középpontjában. Mindez a társasági adó és a munkáltatói járulék csökkenésével párosul.
A magyar gazdaság újabb mérföldkőhöz érkezett. A kormány egyszerre javíthatja a versenyképességet és növelheti a béreket. A társasági adó 9 százalékra mérséklése lehetővé teszi majd a beruházási ütem gyorsítását, a vállalatok csökkenő közterhei pedig hozzájárulnak Magyarország versenyképességének erősítéshez.
Az intézkedéseknek köszönhetően az ország a legkedvezőbb beruházási környezettel rendelkező országgá válik Európában. Az elkövetkező időszak sikerei immár azon múlnak, sikerül-e megfelelő partnerséget kötni a gazdasági fejlődés új korszakát, a digitalizációt, elektromobilitást, automatizálást képviselő vállalatokkal.
Az eddig elért eredményeinket jól igazolja a ThyssenKrupp járműipari német nagyvállalat magyarországi jelenléte is, amellyel 2016. november 25-én aláírtuk a 72. stratégiai partnerségi megállapodást. A ThyssenKrupp világszerte egyike az autóipar vezető anyag- és alkatrészszállítóinak, jelentős megrendeléseket kap. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban: Idő! Lejárt az idő!) E termékek fejlesztésében kiemelkedő szerepet játszik hazánk a vállalat budapesti kompetenciaközpontjában. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A jászfényszarui beruházás tehát egy olyan nagyon fontos beruházás, amelyet a magyar kormány 10,6 milliárd forinttal támogat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me