PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Pár napja szimbolikus mérföldkőhöz érkezett a Thyssenkrupp jászfényszarui beruházása. Az új üzemű létesítmény elérte a legmagasabb pontját, és megtartottuk az ehhez az alkalomhoz illő bokrétaünnepet. Nagy siker ez a Jászságnak, és siker az országnak is, hogy egy újabb nemzetközi vállalat döntött úgy, hogy itt bővít, itt valósítja meg fejlesztéseit, itt fektet be 30 milliárd értékű beruházásba, itt teremt újabb munkahelyeket, és itt fog adót fizetni. Az új üzemnek a vállalat budapesti központjának mérnökcsapata által kifejlesztett okos kormányrendszerek előállításában lesz fontos szerepe.
(12.30)
A magyar gyárban a világ technológiai élvonalát képviselő termékeket fognak előállítani.
Mindeközben a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jobbik folyamatosan azzal támadja a legnagyobb helyi munkaadókat, hogy nem hazai munkaerőt alkalmaznak, igyekeznek a cégek és a kormány ellen hangolni a közvéleményt. A valóság azonban az, hogy a Jászságban működő vállalkozások által biztosított mintegy 25 ezer munkahelynek mindössze 2 százalékát töltik be vendégmunkások. Ezzel párhuzamosan a régió árbevétele (sic!) meghaladja a válság előtti szintet, több mint 40 milliárd forint.
Tisztelt Képviselőtársaim! 2010-ben a kormány 10 év alatt 1 millió munkahely megteremtésének a programját hirdette. Azóta folyamatosan következetes intézkedéspolitika zajlik, amelynek köszönhetően ma a Jászságban is folyamatosan javul a foglalkoztatás, a munkanélküliséget felváltotta a munkahelyek dömpingje. Mindenesetre ezek a tények nem tűnnek fel az országos és a megyei Jobbik szervezetének. Ha rajtuk múlna - ma már látnunk kell -, minden bizonnyal ellehetetlenítenék és elüldöznék az országból azokat a cégeket, amelyek most a régió felemelkedését segítik. Elvük: ami nem magyar, az idegen, annak mennie kell. Kimondhatjuk: a Jobbik a Jászságban ezzel a hozzáállásával gyakorlatilag a magyar emberek munkahelyei, a magyar emberek megélhetése ellen harcol, és ebben a harcban valószínűleg járulékos veszteség lenne egy világszínvonalú fejlesztéseket produkáló magyar mérnökcsapat is.
Kérdezem a tisztelt államtitkár urat: hogyan támogatja a kormány a munkahelyteremtést? Mekkora része van a kormány munkahelyteremtő intézkedéseinek abban, hogy a ThyssenKrupp Magyarországot választotta fejlesztése helyszínéül? Államtitkár úr, várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me