TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Frakcióvezető Asszony! Először is szeretném leszögezni, hogy a kormányzat célja teljesen egyértelmű: az a cél, hogy az emberek jövedelme növekedjen. Azonban ahhoz, hogy a reáljövedelem egyre magasabb legyen, mint ahogy egyébként az elmúlt három évben ez jellemző, és ez komoly kormányzati eredmény, több úton lehet eljutni, többek között úgy, hogy a személyi jövedelemadó mértékét csökkentjük. A kormány ezt megtette, hiszen bevezette, az Európai Unióban is csak néhány országban működik, az egykulcsos személyi jövedelemadót, a 16 százalékot, majd a 16 százalékos személyi jövedelemadó mértékét tovább csökkentette 15 százalékra. Emellett újra jelentős szerep jut a családi adókedvezménynek, ez is növeli egyébként a családok és a munkavállalók jövedelmét jelentősen. Igaz, egy társadalompolitikai célt rak mellé, mégpedig azt, hogy a családok vállaljanak gyermeket, és a gyermekvállalást könnyíti meg ezáltal.
Örülök neki, hogy elismerte azt is a felszólalásának elején, hogy csökkenteni kell a járulékokat. Akkor nem is értem, hogy közöttünk miben van vita, hiszen ha önöknek is az a célja, meg nekünk is az a célunk mint kormánypártiaknak, hogy növekedjen a munkavállalók jövedelme, és ezt a hatéves megállapodás egyértelműen alátámasztja, akkor azt gondolom, hogy elértük a célunkat. És ha önök is egyetértenek azzal, hogy a járulékcsökkentés forrásokat szabadít fel, fejlesztéseket generál, munkahelyet hoz létre vagy esetleg jövedelemnövekményt generál egy-egy munkavállalónál, azt gondolom, akkor elértük a célunkat.
Azt viszont nem értem, amikor ön azt mondja, hogy növelni kell a személyi jövedelemadó mértékét, akkor az önök célkitűzése, ami az adót illeti, hogyan szolgálja azt (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), amit a kormány szeretne, az emberek jövedelmének a növekedését. Mert az ezt nem szolgálja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me