SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Miniszter Úr! A mintegy 650 ezer távhővel ellátott lakásban idén október 15-én elindult a hivatalos távfűtési szezon. Így újra aktuálissá vált az a kérdés, hogy Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan megfelelően felkészült-e a tél kihívásaira.
A magyarországi földgáztárolók fontos biztonsági szerepet látnak el a hazai ellátási rendszerben, a kereslet és kínálat közötti szezonális egyenetlenség kiigazításában. A kulcskérdés minden ősz végén így az, hogy milyen intézkedések születtek és várhatóak a megfelelő földgázellátás biztonsága érdekében, elegendő-e a téli fogyasztás kiszolgálására a betárolt földgázmennyiség.
A biztonságos hazai ellátás záloga, hogy az időszakosan megugró fogyasztási szükségletek ellátásának a garantálására megfelelő időben és a szükséges mennyiséggel készüljenek fel az egyetemes szolgáltatók. Ahogyan azt a sajtóból megtudhattuk, a téli fűtési időszak kezdetén több mint 3 milliárd köbméter földgáz volt a hazai tárolókban.
Tisztelettel kérdezem tehát miniszter urat, hogy mire lesz elég ez a mennyiség, biztonságosan megoldható-e a lakosság ellátása, mire számíthatnak a magyar családok. Várom miniszter úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me