SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Quaestor-csődöt, gondolom, még nem felejtették el, hiszen több tízezer magyar családot tett tönkre ez a csőd. Ahogy múlik az idő, nemhogy tisztábban látnánk a Quaestor-ügyben, hanem egyre sötétebb dolgok derülnek ki.
Az előző héten újabb részletek derültek ki a Quaestor-üggyel kapcsolatban. Tarsoly Csaba nyilatkozott, és a Nemzeti 1 Televízió Felderítő című riportfilmjében is újabb részleteket ismerhettünk meg. Tarsoly Csaba nyilatkozatának két lényeges részére hívnám fel a figyelmet. Az egyik, hogy azt mondta, nagyban hozzájárult a Quaestor-csődhöz az, hogy Orbán Viktor a rádióban nyilatkozott, és ez a nyilatkozat akkor megmozdította a piacokat. Vajon igaza lehet-e Tarsoly Csabának? Azt kell mondanunk, hogy igen, hiszen ha a miniszterelnök megszólal bármilyen kérdésben, annak súlya van, annak hatása van a társadalomra, hatással van a gazdaságra és a piaci mozgásokra, és ezt tette. Emlékezzenek csak Kósa Lajosra, aki 2010-ben egy nyilatkozatával majdnem bedöntötte a forintot!
A másik, amit mondott Tarsoly Csaba, hogy a megfelelő helyről ígéretet kapott, hogy megmentik a Quaestort. Vajon mi lehet a megfelelő hely ma Magyarországon? Egyértelműen csak Orbán Viktor, hiszen Viktor vagy enged valamit, vagy nem, aszerint működik minden. Ehhez Tarsoly Csabának egy dolgot kellett tennie: el kellett mennie az MNB vezérigazgató-helyetteséhez, és feltárni az ügyet. Vajon mire volt ez jó, hogy utána nem mentették meg a Quaestort? Valószínűleg időhúzásra. Ez alatt a fideszes haverok, rokonok, a külügy cégei kivették a pénzt a Quaestorból.
Rendelkeztek-e bennfentes információval? - volt eddig a kérdés. Egyértelmű, hogy rendelkeztek, hiszen önök sokkal, jóval a csőd előtt már tudtak arról, hogy csődbe fog jutni a Quaestor, és idő volt arra, hogy szóljanak a barátoknak, a rokonoknak. Most már egyértelmű, hogy miért nem írták alá a nyilatkozatokat, hogy a Quaestorból nem vettek ki pénzt, hiszen van takargatnivalójuk.
Két kérdésem lenne. Nem érzik felelősnek magukat a Quaestor csődje miatt? És mikor adnak választ a kormány, egyes kormánytagok és a miniszterelnök Quaestor-csőddel kapcsolatos szerepével kapcsolatban? Erre várom válaszát. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me