DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A keleti nyitásnak nevezett politikai borzalom sok szennyet beengedett már ebbe az országba, a nemzetközileg körözött szaúdi üzletembert is ilyen simán beengedtük. Ez érthetetlen, de ennél sokkal nagyobb baj is van a keleti nyitással.
Az oroszok már nemcsak a spájzban vannak, hanem a nappalinkban is, a számítógépeinken. Oroszország gazdasága az alacsony olajárak és a rossz gazdaságpolitikájuk miatt meggyengült. Elég végletesen meggyengült, az orosz GDP és az olasz GDP gyakorlatilag megegyezik. Egyetlen esélyük van a világrendek közötti versenyben: hogyha Európa népeit sikerül egymás ellen és Európa ellen uszítani, sikerül félelmet és bizonytalanságot kelteni az emberekben. Ez végzetesen veszélyes folyamat, és ezért végzetesen veszélyes olyan, az orosz titkosszolgálatok által fenntartott vagy hozzájuk közel álló propagandaoldalakkal fenntartani bármiféle kapcsolatot, mint a hidfo.net. Ez a „hídfő”, ez a propagandaoldal az orosz titkosszolgálatok hídfője lehet, és intünk és óvunk ettől minden parlamenti pártot.
A felszólalásom második részében az elmúlt héthez képest ismét egy újságíró segítségét kérem. Indulatos ez az újságíró, nehezen érthető néha a szava, de egy jó nevű újságíróról van szó. Azt mondja:
„A mi mondanivalónk nem sok: értjük a magyar Athén fórumát, halljuk a szittya paripák prüszkölését. Tehát újból Európa ellen mentek, lovas magyarok? Az Időre röhögtök, miért legyen másként, mint Szvatopluk után: szent Ázsia nevében törtetni fogtok előre. Mi, fanyar igricek - ugye, ők énekmondók - azonban kiáltunk még egyet hozzátok. Omlásra készülő vérünket az egekig kiabáltatjuk föl: mit tettetek velünk? Kompország, Kompország, Kompország: legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között: Kelettől Nyugatig, de szívesebben vissza. Miért hazudták, hogy a komp - híd… Idealisták és gonosztevők összeálltak, álság levegőköveiből várakat csináltak, teleujjongták a világot, hogy a Kárpátok alatt kiépült Európa. A nagy Humbug nem Európának ártott meg, a hazugságot itthon hitték el. Miért hazudtak már az apáinknak, és miért adták a hazugságot tovább? Minekünk váltig azt mondták, hogy itt Európa van, kultúréletre készültünk és megfeszített idegekkel rángattuk magunkat egyre előbbre. Minket kergettek előre, nem volt szabad hátranézni, meglátni, honnan megyünk robogva. Meglátni, hogy néhány fáraóé ez az ország, hogy szennyes állati életben tartanak milliókat. A fáraók azt akarták, hogy legyenek itt gúlák és piramisok. Vérét és ide-gét hordja össze néhány vak bolond: hivalkodjanak majd vele ők. Turulok kerengnek a levegőbe, nyíl-záport lőnek a Nap felé, támadásra készülnek a magyarok. Hányadikra, mióta a betűtanító olasz papokat koncolták? Morituri te salutant: új magyar társadalom, az elámítottak, a becsapottak, az előre-sza-ladottak, a kijátszottak, a túlfejlődött magyar lelkek, a vértanúságra kiválasztott magyarok. Ki-ki úgy oldja meg a nagy problémáját, ahogy tudja. Száz évvel előbbre élni nem lehet, bolygani az űrben nem lehet. Kompország Keletnek indul, kérezkedjék fel rá a gyen-ge. És látom az új áldozatot Hadúrnak, az új Gellért-papokat. Élén az új magyar társadalomnak állnak a táltosok. Szomorú embereket vonultatnak el. Akinek a homlokán ott vigyázatlankodik a Gondolat.”
Tisztelt Országgyűlés! (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból.) Igen. Azt mondják, hogy mondjam el, miről beszélek. Vannak, akik ezt megértik, önök azonban valóban valószínűleg nehezen értik meg Ady Endrét. Voltak, akik ezt nagyon egyszerűen megírták, amiről beszélek. Az ’56-os forradalomban volt egy jelszó, amely két mondatból állt. Hazaküldte az orosz hódítókat. Azt gondolom, ezzel le lehet írni, amit ez az újságíró megírt.
Azt gondolom, hogy Európa reformokra szorul, de aki démonizálja Európát, az gyakorlatilag el akarja veszíteni Magyarországot. Azok az emberek, akik a hidfo.net-hez hasonló propagandaoldakkal kapcsolatot tartanak, nem méltóak a tiszteletre. Köszönöm szépen. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me