TUZSON BENCE,

Full text search

TUZSON BENCE,
TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Pártelnök Úr! Én azt szeretném javasolni innen önnek, hogy nyugodjon meg először is. Mert én értem azt, hogy az önök pártjának a múltja, a jelene és a jövője aggasztja önöket, de mégis most egészen más kérdésről beszélünk, az ország jövőjéről beszélünk, és én arra szeretném önöket kérni, hogy álljanak ki a magyar emberek érdekében. (Vona Gábor: Azt tesszük.) Álljanak ki a holnapi napon a magyar emberek érdekében, és az egyébként önök által is elfogadott alkotmánymódosítási szöveget fogadják el, hiszen mégiscsak arról van szó, hogy Magyarország védelmét legmagasabb szinten egy alaptörvénymódosítás tudja garantálni.
Én megértem azt, hogy vannak másfajta politikai problémáik. Én megértem azt a problémát, ami az esetleges szélsőséges szervezetekkel való kapcsolatát jelenti a Jobbiknak, és megértem azt, hogy ezzel kapcsolatban ön mosakodik itt az Országgyűlésben. De mégis tegye ezt félre, kérem, képviselő úr, és foglalkozzunk azzal, ami az ország problémája, hogy mégis holnap egy alaptörvénymódosítás előtt állunk egy alapvető kérdésről, amelyről a magyar emberek döntöttek, és 3 millió 360 ezer ember áll e mögött a kérdés mögött.
De ami ugyanilyen fontos, hogy ez a magyar egység kiállt Magyarország mellett annak érdekében, hogy Magyarország, a Magyar Országgyűlés és a magyar kormány képes legyen Brüsszelben is kiállni Magyarországért. Ennek megfelelően tehát azok az eszközök, amelyek eddig rendelkezésre álltak, az a politikai eszköz, ami egy népszavazásból következik, az már rendelkezésre áll. De mégis szükség van egy erős közjogi eszközre, mégis szükség van arra, hogy a magyar Alaptörvény - úgy, ahogy egyébként más ország alkotmánya is garantálja - ga-ran-tál-hassa a magyar emberek védelmét Magyarországon és az Európai Unión belül. (Gőgös Zoltán: Gyáva az Orbán, vagy mi van?)
És még egyszer azt szeretném önöktől kérni: gondolják át a saját álláspontjukat, térjenek vissza a korábbi álláspontjukhoz, amely álláspont még az alaptörvénymódosítás támogatása mellett foglalt állást, és szavazzák meg holnap az Alaptörvény módosítását, és ne próbáljanak más kérdéseket bevonni. Önökön múlik, az önök lelkén, az önök akaratán múlik az, hogy a holnapi napon meg lesz-e védve Magyarország vagy sem, alkotmányos, alaptörvényi szinten. Kérem, gondolják ezt át még egyszer. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me