VONA GÁBOR

Full text search

VONA GÁBOR
VONA GÁBOR (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt fideszes, KDNP-s Képviselőtársaim! Ha már szóba került itt a hazafiság kérdése, akkor azt gondolom, hogy érdemes tisztázni néhány dolgot. Ki az kettőnk közül, aki a Paksi Atomerőmű szerződését annak idején megkötötte az emberek megkérdezése nélkül, majd a pénzügyi részét titkosította? Önök vagy mi? Önök. Ki az kettőnk közül, aki Pharaon úrral, Pharaon professzor úrral - ahogy a miniszterelnök úr mondta - nemcsak hogy üzletelnek, nemcsak hogy szomszédolnak, még luxusjachtolnak is? Mi vagy önök? Már megint önök. Ki az kettőnk közül, akik a letelepedési kötvény kivezetését megígérték, de nemhogy nem vezették ki, hanem Irakban, az ISIS fellegvárában még egy új irodát is nyitottak? Már megint önök!
Tényleg az embernek az esze megáll, nem tudom, érzik-e önök, hogy pontosan milyen felelősségük is van ebben az egész kérdésben, és nem tudom, hogy tudják-e, hogy a saját szavazóbázisuknak mindössze a 9 százaléka ért egyet a letelepedési kötvénnyel. Nemrégiben épp frakcióvezető úr is egy picit nem koncentrált, és máris igazat mondott, ugye, amikor elmondta, hogy a 3,3 millió ember nemet mondott a letelepedési kötvényre.
Én megértem azt, hogy két hete nagyon fáj önöknek ez az egész helyzet, amikor a Jobbik egyértelművé tette, hogy az alaptörvénymódosítást csak abban az esetben támogatja, ha az nem félmegoldás; hogy se gazdag migráns, se szegény migráns, se gazdag terrorista, se szegény terrorista nem jöhet Magyarországra.
Hogy mennyire fáj önöknek egyébként, azt az elmúlt két hét eseményei bizonyítják a legjobban, ugyanis önöknél mind a megnyilatkozásaikban, mind a sajtójukon keresztül kiújult egy Jobbik-szindróma. Folyamatosan bennünket mocskolnak. Egyik nap orosz ügynökök vagyunk, másik nap török terroristák. Egyik nap magyar terroristák vagyunk, aztán meg brüsszeli ügynökök - és csak azért, mert beletenyereltünk ebbe a piszkos üzletbe. Egyik nap a magánéletünkben vájkálnak, aztán provokátorokat küldenek a tüntetésre. Aztán szélsőségesek vagyunk, utána meg cuki zsúrpubik, és mindezt csak azért, mert beletenyereltünk ebbe a piszkos bizniszükbe. Én azt mondom önöknek fideszes, KDNP-s képviselőtársaim, hogy tegyék csak nyugodtan. Tegyék csak nyugodtan, mert azzal, hogy önök bennünket most már napi szinten mocskolnak, azzal lényegében elismerik Magyarországnak, még ha közvetetten is, hogy tőlünk félnek; hogy bennünket tartanak a kormányváltó erőnek, amelyik önöket majd 2018-ban leváltja. Egyébként hozzáteszem, hogy 2009 táján az önök egykori anyapártja, az SZDSZ folyamatosan ezzel töltötte szintén az idejét, ma már nincs a magyar politikai életben.
Másrészt azért is kérem önöket, hogy folytassák ezt a mocskolódást, mert önök sok mindent fognak majd biztosan velünk kapcsolatban elmondani a sajtójukban, de egy dolgot - és most nagyon figyeljenek, kérem - soha nem fognak ránk bizonyítani, soha. Azt, hogy a Jobbik bűnszervezetet hozna létre, vagy bűnszövetséget a haza pénzének elrablására, azt önök soha nem fogják tudni ránk bizonyítani, merthogy ilyen nincs, nem volt, és nem is lesz. Viszont mi önökre rá fogjuk tudni bizonyítani. Ennek a pillanata előbb-utóbb el fog jönni. Hoppá! (Derültség a kormánypártok soraiból.)
A harmadik rész… - nem lesz ilyen nevetős, most még jól nevessék ki magukat, most még jól nevessék ki magukat! A harmadik rész, amiért szintén kérem önöket, hogy nyugodtan támadjanak, mocskoljanak bennünket - mert tudják, hogy az, amit önök most csinálnak, az minek tűnik, mihez hasonlít? Az pontosan ahhoz hasonlít, és pontosan annak tűnik, és az is, mint amikor egy bukás felé tántorgó hatalom pánikba esik a hatalma elvesztésétől, és elkezd kaparni, harapni, karmolni, kiabálni, átkozódni. Pontosan ezt történik most. Egy mítoszában megbukott vezető és a mögötte nyárfalevélként reszkető vezérkar próbálja menteni a koncot - ennek tűnik, és ez is. (Balla György: Ennek csúnya bukás lesz a vége, Gábor!) De önök fenyegetőzhetnek, higgyék el, nem fogják soha az életben beismerni, soha az életben nem fogják beismerni, de én tudom, hogy önök a szívük mélyén érzik, önök is érzik, hogy ennek csúnya bukás lesz a vége, mert az ilyennek mindig csúnya bukás a vége. Ennek nem lehet más a vége.
Ugyanis azt is hadd tegyem hozzá, hogy önök az egész magyar sajtót felvásárolhatják, felvásárolhatják a legutolsó falusi hírmondót is, de amit ezzel az országgal művelnek, azt már nem lehet a médiával eltakarni. És az egészben az lesz az önök számára a legbosszantóbb, azzal fogjuk önöknek a legnagyobb borsot törni az orruk alá, hogy miközben, még mielőtt 2018-ben leváltanánk önöket és elszámoltatnánk önöket, addig az lesz önöknek a legkellemetlenebb, hogy nem fogunk leszállni az önök szintjére. Amíg önök a pánikban, amit a hatalom elvesztése kapcsán éreznek, egyre lejjebb és lejjebb fognak menni, egyre inkább kutyába, mi elegánsak maradunk, és nem fogunk önök mellé beszállni a mocsárba. Maximum - maximum - az esernyőnk végével fogjuk meg-piszkálni önöket. Maximum!
Ugyanis ez nem a mi stílusunk, mi nem a félelemre kívánjuk Magyarországot építeni, a félelem légkörére, mint önök, hanem a reményre szeretnénk Magyarországot építeni.
Mi nem a hazugságok köré és a lopás köré gyűjtünk politikai közösséget, mint önök, hanem mi a programunk köré. Mi nem azt akarjuk bebizonyítani, hogy önök mennyire rosszak, ezt a szívességet önök megteszik napi szinten nekünk. Mi azt akarjuk bebizonyítani, hogy a mi programunk jobb, és hogy a mi programunkkal Magyarországon egy tisztességesebb, demokratikusabb és szabadabb ország teremthető.
(13.50)
Erre önöknek is meg lett volna a lehetősége és a felhatalmazása, de ezt önök nem tették meg; nem tették meg, mert önöknek a pénz fontosabb volt. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me