Magyarország Alaptörvényének hetedik módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő dönt…

Full text search

Magyarország Alaptörvényének hetedik módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyarország Alaptörvényének hetedik módosítása című T/12458. számú javaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/12458/5., összegző jelentését pedig T/12458/6. számon terjesztette elő.
Most az összegző módosító javaslatról döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy ennek elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/12458/5. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő részét 155 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény S) cikkének (2) bekezdése alapján az Alaptörvény módosítására irányuló javaslat elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyarország Alaptörvényének hetedik módosításáról szóló T/12458/7. számú egységes javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a javaslatot 131 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Figyelmeztetem az MSZP-frakciót, mivel egységesen előre be nem jelentett… (Az MSZP-s képviselők egy-egy A4-es méretű fehér lapot emelnek fel, melyen egy fekete színű helikopter látható, átlósan egy piros csíkkal áthúzva.) Ó, hát van itt több is! (Derültség. - A Jobbik képviselőcsoportjának néhány tagja egy nagy molinót emel fel, amelyen fekete alapon fehér betűkkel a következő szöveg látható: „Az a hazaáruló, aki pénzért terroristát is beenged!” - A molinó jobb oldalán egy kör alakú, narancsszínű logó látható, melyben arab betűket imitáló tipográfiával szerepel a Fidesz neve; az S betű dollárjelet formáz.) A Jobbik-frakciót is figyelmeztetem, hogy előre be nem jelentett szemléltetést alkalmaznak, ennek megfelelően fogok eljárni.
Tisztelt Országgyűlés! Arra figyelemmel… (Általános zaj.) - le lehet ülni, mert okafogyottá vált! -, arra figyelemmel, hogy az imént az Országgyűlés nem fogadta el az összegző módosító javaslatot, a zárószavazás során a javaslat benyújtott szövegéről határozunk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény… (Általános zaj. - Burány Sándor: Vége!)
Képviselőtársaim! Figyeljék, amit mondok! (Általános zaj, közbeszólások.) Felhívom szíves figyelmüket, hogy a zárószavazást a Ház nem fogadta el. Ennek megfelelően most a benyújtott szövegről határozunk, zárószavazás… (Burány Sándor: Nem! - Általános zaj, közbeszólások. - Vona Gábor: Ennyire fontos ez a törvény?) Képviselőtársaim, én maradok a forgatókönyvhöz híven, a képviselő hölgyek és urak pedig figyeljék, hogy mit mondok.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény S) cikke… (Általános zaj. - Dr. Szakács László: Addig szavazunk, amíg át nem megy valami? - Dr. Harangozó Tamás: Még egy esélyt! Még egy esélyt! - Az MSZP képviselői kártya nagyságú piros lapot mutatnak fel. - Dr. Bárándy Gergely: Próbáljuk meg még egyszer! - Közbeszólás az MSZP soraiból: A kormány mondjon le! - Rövid szünet.)
(10.10)
Tisztelt Képviselőtársaim! Folytatjuk munkánkat. Nem fogadta el az Országgyűlés a zárószavazást. Soron következik az egységes elektronikus ügyintézési rendszer… (Taps és közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiban.) A forgatókönyvben még egy lap szerepelt, én az alapján léptem. (Dr. Apáti István: A fénymásoló a hibás! - Közbeszólások.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me