MIRKÓCZKI ÁDÁM

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM
MIRKÓCZKI ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Azt hiszem, hogy Németh Szilárd a felszólalásával maga volt a Fidesz esszenciája. Mindabból, ami az elmúlt időszakban történt, az azzal kapcsolatos megnyilvánulásai, a bizottsági üléseken történek elhangzása tekintetében a kötőszavakon kívül semmi nem volt igaz, az sem, amit kérdez, az sem, amit felvet, és természetesen az sem, amit tényként tálal. (Németh Szilárd István: Ott sem voltál!)
Azt elfelejtette az alelnök úr hozzátenni a bizottsági üléshez, hogy sem a Jobbik, sem a Jobbik egyetlen politikusának neve sem hangzott el sem a Terrorelhárítási Központ, sem az Alkotmányvédelmi Hivatal, sem semmilyen titkosszolgálat részéről, sem orosz titkosszolgálati vonatkozásban, sem pedig az MNA vonatkozásában. Ennyit erről.
Ami az alaptörvénymódosítást illeti, tekintettel arra, hogy nemcsak hazudnak, hanem a memóriájuk is elég szelektív, érdemes egyfajta kronológiai sorrendet vagy összegzést adnunk. Mi már akkor, sok-sok évvel ezelőtt felhívtuk a bevándorlásra a figyelmet, amikor önök még hallani sem akartak róla. Mi már akkor a határőrség visszaállítását javasoltuk, amikor önök, úgy, ahogy ma is, elzárkóznak ettől, és még azzal büszkélkedtek, hogy 3500 rendőrt avatunk, és minden kistelepülésre jut rendőr, de természetesen a határainkon akkor sem volt semmi.
És természetesen önök hajlamosak elfeledkezni arról, hogy ki javasolta a műszaki határzárat a déli határainkra, ki biztosította (Derültség és moraj a kormányzó pártok padsoraiban.) a honvédség bevetéséhez szükséges kétharmadot az Országgyűlésben, és mindaz a sok-sok (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) javaslat, amelyet önök nagyjából féléves csúszással próbáltak a sajátjukként beállítani, kinek a kútfőjéből származott valóban.
Amikor mi a népszavazást javasoltuk - a röszkei események után vagyunk túl -, önök akkor aláírást gyűjtöttek, nyilván megvolt az okuk rá, hogy miért. Majd fél évvel később, teljesen ütemtelenül, egy népszavazásba kezdtek, amikor szinte már borítékolható volt, hogy nagyon kockázatos, és nem biztos, hogy érvényes és eredményes lesz. Amikor mi alaptörvénymódosítást javasoltunk, önök akkor kezdtek népszavazásba. De természetesen az élet és a történések minden esetben a Jobbikot igazolták, ezért önöknek nem támadni kellene, hanem dicsérni, hogy van egy ilyen ellenzékük. (Derültség és közbeszólás a kormányzó pártok padsoraiból: Jaj!) De természetesen naivak sem vagyunk, megszoktuk ezt önöktől, és higgyék el egyébként, hogy a letelepedési kötvények ügyében is hasonló a helyzet. Amikor önök közel 20 milliárdból egy nagyon furcsa kampányt folytattak, mondhatjuk úgy is, hogy túltolták, akkor ott is terroristákat láttak, ahol egyébként soha nem is voltak. Most viszont, amikor lehet látni, hogy hol vannak igazából a terroristák, ott nem látják, és nem hajlandóak látni.
Szeretném hangsúlyozni azt is, hogy amikor a világ összes biztonságpolitikai szakértője próbál minden kiskaput lezárni, próbálja a titkosszolgálatait megerősíteni, hogy abból a válságövezetből, amit a Közel-Kelet jelent, ne érkezhessenek sem dzsihádisták, sem terroristák, sem terroristákat finanszírozó személyek, akkor mit csinálnak önök ezzel szemben? Néhány kilométerre a fronttól, Erbílben nyitnak egy letelepedésikötvény-kereskedésre alkalmas irodát. Hát, csak gratulálni lehet! Ennyi erővel Abu Bakr al-Bagdadinak nyugodtan küldhetnének állampolgárságot, lehet jönni Magyarországra, csak egyről ne feledkezz meg, 300 ezer eurót pengess be a magyar állam kasszájába! (Folyamatos zaj.)
Nagyon furcsa az a helyzet, hogy önök kérnek számon ellenzéki képviselőket, önök kérnek számon felelősséget, és önök kérnek számon higgadtságot. Hát önök azok, akik pénzért, hatalomért gyakorlatilag bármit! Higgyék el, tisztelt képviselőtársaim, hogy a magyar emberek nem buták. Folytathatnak akármilyen egyoldalú propagandát, folytathatnak és üzemeltethetnek akármekkora hazugsággyárat, senki nem hiszi el azt önöknek, hogy nincs kockázat a letelepedési kötvényekben. És ha csak a Pharaon-ügyből indulunk ki, senki nem hisz önöknek a tekintetben, hogy nem jelent kockázatot Magyarországra vonatkozóan.
Higgyék el, hogy magyarázkodni nem a Jobbiknak kell, hanem önöknek. Önöknek kell majd elmagyarázni egyébként a saját szavazóiknak is, hogy miért fontosabb adott esetben a terroristák mocskos pénze, mint az ország biztonsága. Önöknek kell elmagyarázni, hogy miért nem tudják elengedni az ország biztonsága szempontjából Magyarország egyik legnagyobb korrupciós melegágyát. Ezért nem a Jobbiknak kell magyarázkodnia. Nekünk elég világos az álláspontunk, és egyébként az élet úgyis minket fog igazolni, ugyanúgy, ahogy az elmúlt években minden fontos biztonságpolitikai kérdésben.
És higgyék el, szégyellnie nem a Jobbiknak kell majd magát, hanem önöknek. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: Így van!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me