MIRKÓCZKI ÁDÁM,

Full text search

MIRKÓCZKI ÁDÁM,
MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Először is, szeretném azzal kezdeni, hogy köszönet azért, hogy előzetesen a múlt héten már volt egy ötpárti, ami végül négypárti egyeztetés lett. Természetesen ez mutatta számunkra azt, hogy semmi hátsó szándék, semmi trükközés nincs a háttérben. Én akkor azt ígértem, hogy alaposan is át fogjuk természetesen tanulmányozni a javaslatot, figyelve arra a korábbi negatív tapasztalatokból, ami nem feltétlenül a Honvédelmi Minisztériumot illeti, szeretném hangsúlyozni, nincsenek elrejtve olyan trükkök, ami nincs összefüggésben adott esetben a javaslat céljával. Most azt tudom mondani, hogy átnéztük, és ahogy azt miniszter úr is mondta, számunkra is egyértelmű, hogy a javaslat célja az, ami az indoklásban áll, nem találtunk benne semmi olyan kifogásolható vagy vállalhatatlan részt, amely okot adna arra, hogy adott esetben ne támogassuk ezt a javaslatot.
Az pedig, hogyha megkésve is… - olyan értelemben megkésve, hogy szerintünk a kormányzat, ahogy ezt elmondtam az ötpárti egyeztetésen is, hibázott, amikor a Honvéd Egészségpénztár károsultjait nem rendezte már akkor, mondjuk, a központi költségvetés egy ilyen esetekre is fenntartott rendkívüli alapjából, de szerintem az egy tisztességes és korrekt dolog, hogyha később is, időben megcsúszva, de a Honvédelmi Minisztérium a saját költségvetéséből, saját szándékából és erejéből, amennyire csak tudja, maradéktalanul és minden egyes, honvédségben munkát vállaló személyen keresztül kártalanítja ezeket a családokat, ezeket az érintetteket. Ez tényleg teljesen rendben van, és maximálisan támogatandó.
Úgyhogy én rövidre is tudom zárni a mondandómat, hiszen csak ismételni tudnám a részben már előttem elmondottakat, részben pedig felolvashatnám a törvényjavaslat különböző passzusait, amelyekkel egyébként egyetértünk. Én azt tudom mondani, hogy a Jobbik támogatni fogja ezt a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és a kormánypártok soraiból.)
(16.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me