ÁGH PÉTER,

Full text search

ÁGH PÉTER,
ÁGH PÉTER, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ember, de a katonák életében különösen jelentős szerepet játszik a testmozgás és a különböző sportok. A sportok az életre készítenek fel, és segítenek abban is, hogy az ember megtanulja kezelni a nehézségeket, de remek közösségformáló ereje is van.
A korábbi Magyar Honvédelmi Szövetség sport- és szabadidős tevékenységeket szervező országos szervezet volt, amely 1948 és 1990 között működött. Története során politikai okokból többször átalakult, majd megszűnt. A jelenlegi javaslat újraélesztené a Honvédelmi Sportszövetséget, amely szervesen kapcsolódna az újjászerveződő és területi elveken nyugvó önkéntes tartalékos rendszer kialakításához, így elősegítve az önkéntes szolgálatvállalásnak a motivációját.
A törvényjavaslat célja megteremteni annak a szervezeti formáját, hogy a honvédelem ügye iránt elkötelezett állampolgárok önkéntes alapon, a rendszeres testmozgásra épített honvédelmi nevelési programon keresztül a honvédelmi szempontból hasznosítható tudást, előképzést megszerezhessék, az esetleges katonai szolgálatot és alaki képzést megalapozó ismereteket pedig elsajátíthassák. Ezért javasolja a honvédelmi miniszter Honvédelmi Sportszövetség néven köztestület létrehozását, amely elősegítené e célok megvalósulását.
Tisztelt Képviselőtársaim! Frakciónk támogatja a törvényjavaslatot, hogy a Honvédelmi Sportszövetség létrejöhessen, és ezzel megvalósulhasson az az elv, amely alapján valóban hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy minél több olyan ember tudjon Magyarországon szerepet vállalni, akik valamilyen módon hozzájárulnának az országunk megvédéséhez, és hogy mindehhez pedig megfelelő kondícióban legyenek. És hogyha már megfelelő kondícióról és sportról van szó, akkor engedjék meg, hogy felszólalásomnak a végén gratuláljak a miniszter úrnak, hiszen az idei évben mégiscsak megszerezte ötödik mesterfokozatát. (Dr. Simicskó István: Köszönöm.)
Bízom abban, hogy az ő példáját is követve egyre többen lesznek Magyarországon, akiknek a sport fontos. Köszönöm. (Dr. Simicskó István: Köszönöm szépen. - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me