TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A jelen törvényjavaslat a Magyarország Kormánya és Ausztrália Kormánya közötti légi közlekedési megállapodás kihirdetéséről rendelkezik. A magyar és az ausztrál fél közötti megállapodást 2016. szeptember 23-án írták alá. Az okirat megteremti az uniós szabályozásnak is megfelelő jogi hátteret a két ország közötti légi járatok megindításához, kiterjed a járatok üzemeltetésének szabályaira, a légügyi hatóságok együttműködésére, a légi közlekedés biztonságára, azon belül a személy- és vagyon-biztonságot szolgáló intézkedések összehangolására is.
(11.40)
A megállapodás hozzájárul a két ország gazdasági együttműködésének elmélyítéséhez, a kétoldalú kereskedelmi, kulturális és turisztikai kapcsolatok előmozdításához.
A törvényjavaslat célja az ausztrál féllel megkötött megállapodás magyar jogrendbe történő beillesztése. A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásokról szóló törvény alapján a megállapodás törvényi szintű kihirdetése szükséges.
Tisztelettel kérem az Országgyűlést, fogadja el a törvényjavaslatot, és támogassa a megállapodás kihirdetését. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me