TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelettel köszönöm az értékes hozzászólásokat. A Fidesz-frakció vezérszónoka rávilágított, hogy milyen élő kapcsolataink vannak Ausztráliával, és természetesen mindenki érdekelt abban, hogy ezek a kapcsolatok továbbfejlődjenek és kinyissuk a teret, amennyire lehetséges, még akkor is, hogyha egy hatalmas országról van szó és hatalmas távolságról.
Köszönöm az MSZP vezérszónokának a támogató hozzászólását és a jobbikos vezérszónoknak a földrajzórát, élővilágórát. Valóban, egy picit felvillantotta, hogy micsoda értékes földrész Ausztrália, és milyen jó lenne meglátogatni, elmenni megnézni az ott élő magyarokat, mint ahogy reménykedünk abban is, hogy ők is meglátogatják majd, talán már könnyebben, hiszen az a megállapodás, amely a törvényjavaslat formájában elénk került, egyértelműen a jogi kereteket biztonságossá teszi.
És hogy miért is került csak most rá sor, arra úgy tudok válaszolni, hogy egy 2006-os miniszterelnöki rendelet, a 33-as számú rendelkezett arról, hogy többek között Ausztrália mellett az Egyesült Arab Emirátusok, a Jordán Hasemita Királyság, a Belorusz Köztársaság, az Örmény Köztársaság, Grúzia, Azerbajdzsán, a Venezuelai Bolivári Köztársaság kormányával is kössünk megállapodást. Ennek keretében érkeztünk el idáig, hogy Ausztráliával is megkötöttük, és mint ahogy elhangzott a vezérszónoki jelzések, hozzászólások során több alkalommal is, ez a megállapodás aláírásra került, egyébként szeptember 23-án, ha jól emlékszem a dátumra.
Tisztelettel köszönöm a frakciók támogatását, és kérem majd, hogy a szavazásnál is ugyanilyen egyértelmű támogatásról biztosítsák a javaslat elfogadását. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me