VELEZ ÁRPÁD,

Full text search

VELEZ ÁRPÁD,
VELEZ ÁRPÁD, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A megállapodás hatálybalépésével lehetővé válik Magyarország és Ausztrália bármely nemzetközi kereskedelmi repülőtere között menetrend szerinti személyszállító és árufuvarozó légi járatok indítása.
A megállapodás tartalmazza a tagállamok és az Európai Bizottság által a tagállamok és harmadik országok közötti kétoldalú légi közlekedési megállapodásokra vonatkozó, közösen kidolgozott és megállapított, többek között a légitársaságok kijelölésére, azok visszavonására vonatkozó záradékokat. Az előterjesztés összhangban van a tagállamok és harmadik országok közötti légi közlekedési szolgáltatásokra vonatkozó megállapodások tárgyalásáról és végrehajtásáról szóló 2004. április 29-ei európai parlamenti és tanácsi rendelet rendelkezéseivel. A megállapodás aláírása nemcsak a Magyarország és Ausztrália közötti légi forgalom fejlődését teszi lehetővé, hanem a két ország közötti kereskedelem és turizmus élénkülését is elősegítheti.
A megállapodás létrehozása a magyar-ausztrál kapcsolatok egészére pozitív hatással lehet, a gazdasági, turisztikai, kulturális és oktatási területen egyértelműen kedvezően hathat. Megnyugtathatom Petneházy képviselőtársamat, hogy a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja támogatja az előterjesztést. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me