PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Néhány véleményre szeretnék reflektálni az előterjesztés kapcsán.
Font Sándor elnök úr konstruktív észrevétele kapcsán, ahogy a bizottságban ő maga is fogalmazott, említette, hogy tisztázatlan és vészhelyzetekben kerül sor a jegyző által kiadott hatósági igazolásra, ahogy ezt néhány képviselőtársam is említette. A földhivatali és a jegyzői igazolás tekintetében a jegyzőnek a sorrend tekintetében van jelentősége. Ezzel a felvetéssel kapcsolatban is szeretném képviselőtársaimat megnyugtatni, hogy ellentmondás és kockázat pontosan a sorrend jelentősége miatt nem áll fenn.
Legény Zsolt képviselő úr felszólalásában látszik, hogy valóban értelmezte és az előterjesztést jól átolvasta, és némi vagy jelentős jó szándékot is véltem felfedezni egyébként a képviselő úr megnyilvánulásában, hozzászólásában. A problémákat pontosan látta, ahogy az előterjesztés is pontosan ezekre a pontokra próbál megoldási javaslatot tenni. Tudom, hogy az élet minden területén, ami új, az idegen, de kérem képviselő urat, hogy higgye el, hogy a jegyzői igazolással kapcsolatban felvetett aggályai teljes mértékben alaptalanok.
Amit a képviselő úr a tartózkodás tárgyaként fogalmazott meg, hogy a rendszert egészében kellene kezelni, ahhoz önnek is tudnia kell, hogy a rendszer egészben való kezeléséhez egy-egy lépésen át vezet az út. Képviselő úr is tudja, hogy egyesével is elfogy a pogácsa és egyesével is megoldódik a probléma; úgy gondolom, hogy most egy nagyon jelentős lépést próbálunk ezzel az előterjesztéssel megoldani.
Sajnálom, hogy Magyar Zoltán képviselő úr arra hívta fel a figyelmet, hogy tartózkodni fognak, és különösebb konstruktív véleményt nem fogalmazott meg, mert képviselő úr, az előterjesztéssel kapcsolatban az NFA megbízási szerződéseknek a visszamutogatása teljesen idegen ettől a tárgytól. Egyébként abban a tekintetben talán nem idegen, hogy az NFA egyéves szerződéseket kötött, pontosan azért egyéveset, hogy azok a dilemmák elkerülésre kerüljenek, amiket ön elmondott, és ezeknek egy jelentős részében a földalapú támogatást - pontosan a problémák miatt - nem is tudták megkapni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Sallai Róbert Benedek képviselő úr az egyik hozzászólását úgy zárta, hogy lehet más a frakció. Hát, ezt tapasztaljuk nap mint nap az önök frakciójában, hogy lehet más a frakció meg a frakcióvezető személye. Azt is jó lenne már tapasztalni, hogy az ön által egyébként oly sok témában emlegetett jóindulat és jóhiszeműség is lehetne már egyszer más.
Tisztelt Képviselő Úr! Amit ön megfogalmazott, én javaslom, hogy a felszólalásait vagy akár ezt a napirendi pontot, kihasználva az internet adta lehetőségeket, nézze vissza, és talán akkor ön is meg fog arról győződni, hogy semmilyen konstruktív véleményt, konstruktív javaslatot nem fogalmazott meg. Az ön vagdalkozásának és vádaskodásának meg az elmúlthatévezésének körülbelül az előterjesztéshez annyi köze van, mint a szétlopott és összedőlt túrkevei szélmalomnak a keleti szélhez.
Tisztelt Képviselő Úr! Hogyha a területalapú támogatással kapcsolatban aggályokat fogalmaz meg, akkor olvassa el, kérem, még egyszer az előterjesztést, és meg fog róla győződni, hogy pontosan ezt az aggályt (Sallai R. Benedek: Te elolvastad?) hivatott képviselni. A jegyző, a földhivatal és az MVH kapcsolatát (Sallai R. Benedek közbeszól. - Az elnök csenget. - Sallai R. Benedek: Font Sanyinak lehet, nekem nem?); ebben az utalásban és ebben a sorrendben a jegyző a végső sorrendbeli igazolást fogja kiadni. Képviselő úr, tegnap panaszkodott, hogy valami vírus meglepte a családot, próbáljon inkább a kiabálás helyett valami antibiotikumot használni, talán az használ.
Képviselő úr azon megnyilvánulása, hogy a jó szándék hiányára hivatkozik állandóan, a mai megnyilvánulásából én az ön szempontját megértem. Tudja, nehéz valakiről elhinni, hogy igazat mond, ha tudnánk, hogy a helyében hazudnánk.
Gőgös képviselő úr felvetése abban a tekintetben mégiscsak szakmai, hogy múlttal, tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezik. Persze, a jóindulat a képviselő úr részéről is hiányzik, hiszen ha a rendszerbeli hozzányúlásnak a megoldására lett volna javaslat az ön államtitkársága idején, akkor bizonyára megtette volna. Nagyon jelentős lépéseket teszünk azért, hogy a rendszerbeli problémák megváltozzanak. (Gőgös Zoltán: Működött, de azt felrúgtátok!)
Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Egyébként egyáltalán nem tartozik az előterjesztéshez, de azért egy mondatra engedje meg, hogy kitérjek, amikor azt mondta, hogy voltak már traktorok a téren egy hónapos kifizetés miatt. Képviselő úr, akkor a traktorok nem az egy hónapos kifizetés miatt voltak a téren. Azért voltak, mert a gazdák úgy érezték, hogy a mezőgazdaságnak két problémája van, két ellensége van: az egyik az időjárás, a másik pedig az MSZP-kormány.
Én azt szeretném kérni a képviselőtársaimtól, hogy lelkiismeretükön könnyítsenek azáltal, hogy az előterjesztést támogatni fogják. Köszönöm, elnök úr. (Gőgös Zoltán: Ezt segíti egyébként az ilyen hülye duma! - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me