DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a házszabályi rendelkezések 46. §-a alapján megtárgyalta a központi hivatalok felülvizsgálatával és a járási, fővárosi kerületi hivatalok megerősítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló, valamint egyes költségvetési szervek feladatainak átadásáról szóló T/11907. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 20 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmaz egyrészről az Igazságügyi bizottság 55 pontos indítványából 44 pontot, valamint a Törvényalkotási bizottság saját javaslatát, ami a fennmaradó 11 pontot is pontosítja. Ahogy a bizottsági ülésen az államtitkár úr is elmondta, csaknem tíz hónapja készül a jogszabály, és az egyeztetés gyakorlatilag a törvényjavaslat elfogadásáig tart.
Úgy gondolom, hogy a befektetett munka azonban nem hiábavaló, hiszen a XXI. századi magyar közigazgatás kialakítása új mérföldkőhöz érkezett. A járási hivatalok megerősítésével az államigazgatási hagyományokhoz hű, ugyanakkor modern és hatékonyan működő rendszerhez jutunk egyre közelebb. Kérem, támogassák a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me