DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen a semmitmondó választ és a mellébeszélést. Miniszter Úr! Személyemben egy igazi parasztgyerek kérdezi öntől vagy mondja önnek, hogy egy igazi parasztgyerek a javakból csak annyit fogyaszt, annyit használ, amennyi a megélhetéséhez feltétlenül szükséges. Egy igazi parasztgyerek, ha például megkérdezik, hogy hol töltötte a hétvégét és mennyibe került ez, akkor igazat mond, és nem kezd el hazudozni.
Egy igazi parasztgyerek tiszteli a kétkezi munkát, mert tudja, hogy az egy kiló cipó és az egy liter tej mögött milyen törekvés, milyen fizikai munka áll, és nem herdálja el a közvagyont. Egy igazi parasztgyerek tisztességesen dolgozik, és soha nem vetemedne lopásra. Egy igazi parasztgyerek nem zsúrpubi. Egy igazi parasztgyerek soha nem csinálná, soha nem folytatná azt a saját közösségén belül, mint amit ön tesz egyébként, a saját közösségét, a saját szűk politikai közösségét is súlyosan megbotránkoztató és sértő módon.
Tisztelt Miniszter Úr! Lassan többségbe kerülnek azok a vélemények, hogy az ön járműparkjából már csak egy közepes méretű kék színű busz, a ruhatárából pedig egy mákos mintázatú öltöny hiányzik. Vállalja a felelősséget, tolja el a biciklit, és legyen szíves, ha már nem tud parasztgyerek lenni, akkor legyen úriember (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), és mondjon le! Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me