KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A kormány 2010-es regnálása óta nagyon sok szegény embert tovább nyomorított. Az első intézkedésük volt, hogy 20 százalékkal csökkentették a közmunkáért adható nettó bért, a második intézkedésük az volt, hogy 20 százalékkal csökkentették a szociális járandóságokat, pontosabban a szociális segélyt. Ezt követően a múlt év márciusában hat ellátási formát megszüntettek. Igaz, az előző kettő nem az ön államtitkárságára esett, de az utóbbi hat intézkedés, tulajdonképpen egy intézkedés volt, de hat elemét érintette, az már az ön tevékenységének gyümölcse.
Megszüntették a lakhatási támogatást, elvették a méltányossági közgyógyellátást, a méltányossági ápolási díjat, az adósságkezelési szolgáltatást, megszüntették szeptember 1-jével az óvodáztatási támogatást, és megszüntették a rendszeres szociális segélyt. Persze, mondhatnánk azt, hogy nem jelentős összegek voltak ezek, hiszen egy lakhatási támogatás is néhány ezer forintról szólt. De ezeknek az embereknek ez az életet jelentette. Ezeknek az embereknek azt jelentette, hogy a szolgáltató nem kötötte ki az áramot, és tudtak a gyerekek villanyfénynél tanulni.
Nézze, annak tükrében különösen fontos erről a dologról beszélni véleményem szerint, amikor kormánytagok helikopterrel utaznak lagzizni, és bulibárók módjára mulatnak. Azt gondolom, ez a világ szégyene, hogy egyik oldalon azt látjuk, hogy ma már 4,2 millió ember a létminimum alatt él Magyarországon, még a Központi Statisztikai Hivatal számítása szerint is. Elrendelik a KSH-nál, hogy ne számoljanak a jövőben ilyen statisztikai adatot, ne végezzenek létminimum-kutatást. Úgy küzdenek a szegénység ellen, hogy beszüntetik ennek a mérését?
Éppen ezért kérdezem, hány embertől, illetve hány családtól vettek el ellátást, mennyi pénzt takarítottak meg ezzel, és mennyivel csökkentek ezek az ellátási formák. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(16.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me