DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Nem igazán értem, hogy a Népszabadság ügyét hogyan kérheti számon a kormányon, tekintve, hogy a lap hosszú éveken át nem a kormány, hanem az MSZP tulajdonában volt. (Kósa Lajos: Így van!) Függetlenül a nyereségektől és a veszteségektől, az MSZP akkor is életben tartotta a lapot, amikor az gazdaságilag már nem lett volna indokolt, a politikai szándékok éppen ezért épp az MSZP esetében álltak fenn.
(13.10)
Egyébként a Népszabadság dolgozói akkor is megkapták a fizetésüket, amikor a baloldali kormányok százezreket tettek az utcára. Hadd kérdezzem meg (Dr. Szakács László: Ne kérdezz, hanem válaszolj! - Bangóné Borbély Ildikó: Szégyelljétek magatokat!), amikor arra kérték az európai szocialisták egyik vezetőjét, frakcióvezető-helyettesét (Zaj. - Közbeszólások, az MSZP és az LMP soraiból. - Az elnök csenget.), hogy aggódjon a Népszabadság miatt, a magyar sajtószabadságért, tájékoztatták-e arról, hogy korábban az MSZP pártalapítványának volt tulajdonrésze a Népszabadságban. Az MSZP egyébként nem tartotta annyira fontosnak a Népszabadságot, hogy ezt a lapot megtartsa, és egyébként is, hol voltak a hasonló tiltakozások, amikor egy baloldali kormányfő arra kérte a közintézményeket, hogy mondják le egy jobboldali napilap előfizetését? Hol voltak önök akkor? (Zaj. - Közbeszólások, az MSZP és az LMP soraiból. - Bangóné Borbély Ildikó: Már megint hazudsz!)
Önök, tisztelt képviselők (Az elnök csenget.), önök a sajtószabadságért hullatnak kövér könnyeket, de egy dologra azért válaszoljanak már! Ha ennyire fontos a sajtószabadság, akkor hogy nevezhetik ki választmányi vezetővé Barabás Jánost (Szávay István: Ez jó kérdés!), aki az MSZMP Központi Bizottságának volt az egykori titkára, és egyben a ’80-as évek agitpropvezetőinek egyike. (Zaj. - Közbeszólások az MSZP soraiból.)
Ha önöknek valóban fontos a sajtószabadság, akkor mielőbb lemondatják ezt az embert, és erről mielőbb tájékoztatják brüsszeli kollégáikat is. Köszönöm a figyelmet. (Zaj az ellenzéki padsorokban. - Taps a kormánypártok soraiban. - Gúr Nándor: Szégyelld magad! - Bangóné Borbély Ildikó: Hol van Rogán Antal?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me