SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Semmi politika, csak baráti érdeklődés. Nagyon sok fideszes önkormányzat is belekerült abba a helyzetbe, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy a lehető legjobban teljesítsen a közmunkaprogramokkal kapcsolatban, és megvalósítsák a településeiken akár a százszázalékos foglalkoztatási mértéket. Jó néhány kistelepülési önkormányzat tényleg érdemben komoly eredményeket tud felmutatni a Start-közmunkaprogramokkal, látványos eredményekkel. Ugyanakkor sajnos azt látjuk most, hogy azok a települések, amelyek ebben kiemelkedően teljesítettek, azok kiestek a hátrányos helyzetű települések sorából, ezért az ott élők, habár mindenki gyakorlatilag közmunkán van, nem részesülhetnek a kedvezményes tűzifavásárlásban.
Ez nyilvánvalóan azért is szembetűnő és azért is sajnálatos, mert miközben az állami erdészetek vezetőinek a miniszterelnök fizetését kétszeresen-háromszorosan meghaladó jövedelmeket biztosít az állam, és nagyjából az állami erdészetek működésével kapcsolatos pazarlás is már nyilvánosságra került, nagyon-nagyon jó lenne, ha lehetne a megtermelt tűzifából azokat a településeket segíteni, amelyek teljesítették azon kormányzati törekvéseket, hogy a lehető legtöbb embernek megpróbáljanak helyben munkát adni.
Már múlt évben, egy évvel ezelőtt szóvá tettem itt ezt a kérdést. L. Simon László államtitkár úr azt mondta, hogy elismerik ezeknek a településeknek a teljesítményét, ennek megfelelően meg fogják keresni a lehetőséget, hogy az ott élő emberek, akik semmivel nem élnek jobb módban, mint azok a települések, ahol esetleg sikerül megtartani a hátrányos helyzetű települési címet, azok is megkapják a tűzifa-támogatást. Egy év telt el, sajnos eredményről nem tudunk ebben az ügyben.
Az iránt érdeklődnék tisztelettel, hogy látnak-e bármi esélyt, hogy ezeknek a településeknek a lakói éppúgy ne szenvedjenek hátrányt, és kedvezményes tűzifavásárlással és támogatási lehetőséggel az önkormányzatok segíteni tudják az ott élőket. Erre várnám tiszteletteljesen válaszukat. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me