SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Szegény államtitkár úrnak megint ugyanazon kollégái, akik nem tudták megszámolni, hogy Hajdú-Biharban mennyi birka van, valami teljesen más papírt adtak, mert nagyjából ugyanazt mondtam el, ami a leadott interpellációmban szerepel. Ez nyugodtan ellenőrizhető. De az FM szakértelmét tekintve ezen már nem lepődök meg.
Annyit hadd mondjak el azokra a célzásokra, amikre utalást tett, hogy nem 181 ezer aláírást gyűjtöttek össze ezek a gyűjtők, hanem több mint 250 ezret. Az, hogy az önök választási irodája abból mennyit talált érvényesnek, egy más kérdés.
És még egyvalamit tisztázzunk, mert úgyis hangosabb leszek, mint önök! (Felzúdulás és közbeszólások a Fidesz soraiban. - Az elnök csenget. - Emelt hangon folytatva:) Mégpedig azt, hogy ezek az aláírások önerőből, önkéntes emberektől jöttek, akik az utcán álltak. Önök nem mentek ki, hogy a népszavazásukhoz gyűjtsenek aláírást! Önök 10 milliárdot csináltak el, hogy összehozzanak egy érvényes népszavazást, és így sem tudták megcsinálni! Mi legalább gyűjtöttünk aláírást. Talán joggal követeljük azt, hogy miután több mint 90 százaléka megvan, ez a „politikailag érvényes” kategória, amit bevezettek önök, ezért elfogadhatatlan, hogy bármi más álláspontot képviseljenek, mint azt, hogy amennyiben egy pici következetesség is van, ki kell írni a népszavazást. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból. - Dr. Szél Bernadett tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me